Ads Top

Dragoste la prima vedere – studiu

      1

     Dacă aţi simţit vreodată "dragoste la prima vedere", creierul tău producea cantităţi uriaşe de produse chimice - dopamină şi noradrenalina, care te fac să te simţi aproape ca în cazul în care sunteţi sub efectul drogurilor.
      Aceleaşi lucruri se întâmplă nu numai în cazul oamenilor ci şi în cel al animalelor. În timp ce acest efect durează secunde sau minute pentru cele mai multe animale, acesta poate dura luni sau ani la om.
      Oamenii de ştiinţă sunt de acord acum că "dragostea la prima vedere" este un fenomen real. Oamenii de ştiinţă care lucrează în acest domeniu cred, de asemenea, că într-o societate stabilă în care oamenii nu sunt în pericol de moarte sau de război, pofta, iubirea romantică şi ataşamentul pe termen lung pot fi cel mai bun şi mai eficient mod pentru a continua supravieţuirea speciei
      Dorinţa sexuală este indusă de către valuri de hormoni sexuali, cum ar fi testosteronul și estrogenul. Aceşti hormoni provocă un impuls urgent pentru satisfacţie fizică. În timpul poftei trupeşti, două elemente cheie ale creierului devin active - hipotalamusului, care controlează nevoile noastre primordiale, cum ar fi setea şi foamea şi amigdala, care este centrul de excitare.

     Dopamina este secretată în cantităţi mari în timpul poftei carnale și declanşează producerea de testosteron cauzând atracţia sexuală să apară. Aceasta se întâmplă atunci când vezi pe cineva pentru prima oară şi ai o dorinţă copleşitoare de a "avea" acea persoană.
      Un studiu realizat în 2006 la Universitatea din Chicago a demonstrat că nivelurile de testosteron cresc cu până la o treime la bărbaţi chiar şi în timpul unei conversaţii ocazionale, cu o femeie necunoscută şi că această reacţie hormonală cu cât este mai puternică, cu atât mai dramatice sunt schimbările în comportamentul unui bărbat. Studiul a arătat, de asemenea, ca valorile de testosteron la bărbaţi căsătoriţi şi tații sunt semnificativ mai mici decât la bărbaţii celibatari, care „testează terenul” pentru că taţii au preluat un rol parental, şi au nivelul de oxitocină mai mare decât bărbaţii singuri - care sunt încă în căutarea unui loc să transmită genele lor.
3
     Dorinţa sexuală, evident, a evoluat pentru a conduce la procreare pentru a asigura supravieţuirea speciei umane şi ar fi fost necesar în condiţii de supravieţuire extrem de dificile atunci când nu era timp pentru dragoste.
     De asemenea, femeile pot naşte doar odată pe an, ceea ce înseamnă că, fără dorinţa sexuală, specia umană ar putea fi ameninţata cu dispariţia  pentru ne reproducem încet, Mama Natură ne-a făcut procreatori entuziaşti. Acesta este motivul pentru care persoanele aflate în situaţii periculoase şi ameninţătoare, cum ar fi pe timp de război, se trezesc brusc că se doresc reciproc chiar dacă sunt străini. În cazul în care vieţile lor sunt în pericol, ei au nevoia imediată de a transmite mai departe genele lor.
      În concluzie, dorinţa sexuală, "dragostea la prima vedere" şi aspectele obsesive, motivate de scopuri ale iubirii timpurii sunt comportamente care au evoluat pentru a accelera împerecherea şi oferă o şansă mai bună pentru reproducerea umană cu succes. Deci nu bărbaţii sunt vinovaţi că vor sex ci reacţiile chimice survenite la nivelul creierului, dar până la urmă ce ştiu aceşti mari savanţi că tot bărbaţi sunt şi ei ? !
Autor: Allan Pease & Barbara Pease                      Sursă:
De ce barbatii vor sex si femeile vor iubire?

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.