Ads Top

10 cărți care au făcut să plângă o lumea întreagă

    10 cărți care au făcut să plângă o lumea întreagă 

     O carte bună îl face pe cititor să experimenteze cele mai puternice emoții: de la fericire fără margine până la lacrimi de tristețe. Ambele trăiri fac partea din viața unui om și îl fac să simtă că trăiește.

Erich Maria Remarque

Erich Maria Remarque

Trei camarazi

     Lucrare lui Erich Maria Remarque pe bună dreptate este considerată ca fiind unul dintre cele mai profunde și pătrunzătoare romane ale secolului XX. Cartea surprinde o povestea de dragoste a doi oameni foarte diferiți, dar la fel de rătăciți. Bântuiți în continuu de fantome ale trecutului și amintirile războiului. Moartea inundă narațiunea, dar, în ciuda acestui fapt, cartea este umplută până la refuz cu dragoste de viață.

Citește     Vizionează Film [eng]
Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

John Boyne

Băiatul cu pijamale în dungi

     Povestea tragică a unui băiețel de 9 ani, care își găsește un prieten bun dar ciudat, care cumva mereu este înfometat. Niciodată nu îl invită în vizită, ba mai mult, locuiește înconjurat de o sârmă ghimpată. Acești copii nu înțeleg ce se întâmplă în lumea cruntă a adulți, ei doar trăiesc în ea. O poveste profund emoțională care lasă o urmă adâncă și de durată în inima oricărui cititor.

Citește    Vizionează Film [rom]
My Sister Lives on the Mantelpiece by Annabel Pitcher

Annabel Pitcher

My Sister Lives on the Mantelpiece

     Durere în familie, dar numai unul Roger nu plânge, el este sigur că cândva totul va reveni la normal. Speră să devină faimos în întreaga țară, și atunci chiar și sora lui Rose v-a fi din nou fericită, cea care de 5 ani „locuiește” pe raftul șemineului din casă.

Citește     Vizionează Film [rom]
Jenny Downham

Jenny Downham

Before I Die ( Înainte să mor )

     Tess are doar 16 ani dar ea deja știe că mai are de trăit foarte puțin (5 luni), fiind grav bolnavă. Ea începe să întocmească o listă de dorințe neobișnuite și îndrăznețe, pe care să le îndeplinească înainte de moarte. Este un roman sincer și plin de curaj, care îți stârnește dorința arzătoare de a trăi fiecare moment al vieții tale ca fiind ultimul.

Citește
Suflete Zbuciumate Stefan Zweig

Stefan Zweig

Suflete zbuciumate

     Un roman care te cucerește din start cu povestea de dragoste fără speranță a frumoasei Edith față de un apropiat ofițer. Dragostea ei este întra atât de mare încât nu simte nevoie ca dragostea față de ea să fie reciprocă. Necăutând la faptul că ea este paralizată, în inima fetei încă arde o speranță pentru un miracol, că într-o zi v-a fi în stare să se ridice și să plece.

    

Citește

Hoțul de umbre Marc Levy

Marc Levy

Hoțul de umbre

     Protagonistul romanului, un băiețel, înzestrat cu o capacitate extraordinară de a auzi umbrele și chiar să-i răpească. Acesta poate de asemenea ajuta proprietarii și umbrele lor, schimbându-le destinele în bine. Odată ce devine matur eroul nostru devine medic. El își folosește darul său pentru a vindeca pacienții, dar, din păcate, nu este în stare să se ajute pe el însuși.

Citește
Eric-Emmanuel Schmitt - Oscar si Tanti Roz

Eric-Emmanuel Schmitt

Oscar și Tanti Roz

     Un băiețel pe nume Oscar suferă de cancer. Spitalul devine casa lui iar bona sa Tati Roz - a doua mamă. Când Oscar află că mai are de trăit zile numărate, Tati Roz îi propune un joc – să considere fiecare zi ca fiind 10 ani. Așa dar în doar 12 zile, el reușește să se maturizeze, să se îndrăgostească și chiar să îmbătrânească.

Citește     Vizionează Film [rom]
Zbor deasupra unui cuib de cuci

Ken Kesey

Zbor deasupra unui cuib de cuci

     Între închisoare și clinica de psihiatrie eroul nostru alege ultima, gândindu-se că acolo îi v-a fi mult mai ușor. El declară război sistemului și până la final rămâne fidel lui însuși. Este o poveste mai dură, dar reflectă perfect cât de neclară este frontiera între bun-simț și nebunie.

Citește     Vizionează Film [rom]
hoțul de cărți de markus zusak

Markus Zusak

Hoțul de cărți

     Liesel Meminger și fratele ei mai mic trăiesc în Germania nazistă, unde tatăl ei, care este numit "comunist", dispare misterios, iar mama lor o transmite pe ea și fratele ei unor părinții adoptivi. Pe drum, moartea îi ia fratele. În acel moment ea găsește o carte. Lectura devine bucuria ei, iar cuvintele tipărite o forță specială.

Citește     Vizionează Film [rom]
Jurnalul Annei Frank

Anne Frank

Jurnalul Annei Frank

     Anne Frank a murit într-un lagăr de concentrare, atunci când ea avea 15 ani. Ea a ținut un jurnal începând cu anul 1942 până în anul 1944. Jurnalul descrie viața, trăirile adolescentei și visurile de viitor – despre profesie, despre dragoste și viața de familie. Să citești toate acestea în realitate nu este atât de ușor, însă uneori ar fi bine să ne amintim și despre cele mai întunecate pagini ale istoriei.

Citește     Vizionează Film [rom]


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.