Ads Top

Un gentleman la masă

     Vine un moment în viața fiecărui bărbat când așează la masă și se simte singur.
Dinții furculițelor,adânciturile lingurilor și lamele cuțitelor se holbează la el. Acesta poate fi un moment terifiant, unul decare s-a temut aproape întreaga-i existență.   Poate că nici părinții lui, oricât au încercat, nu au reușit să-l pregătească pentru această clipă.
    Uneori mama se poate să-l fi întrebat: „Ce faci cu furculița aia?“ sau „Scuză-mă, dar ce s-a întâmplat cu șervețelul tău?“ Tatăl lui se poate să-l fi întrebat și el: „Ți-ar fi fost foarte greu să înăbuși sunetul acela înainte să-l auzim și noi?“ Iar pentru mulți domni, simplul fapt de a se așeza la masă încă presupune nedumeriri de tipul: „Ce fac cu toate aceste furculițe și cuțite?“, „Ce fac când o doamnă se așază la masă?“ ori „Ce fac când trebuie să achit sau să împart nota de plată?“
Deși momentul mesei poate fi grevat de asemenea probleme.
     Mai jos aveți răspunsurile dorite.
   Un domn știe că pe parcursul vieții va lua parte la multe mese de la care mama lui va lipsi. Fie că va fi vorba despre un prânz stresant în timpul unui interviu pentru o slujbă, de o cină pentru a sărbători aniversarea unui prieten bun sau de o primă întâlnire în seara balului de absolvire, gentlemanul știe că a venit momentul să se descurce singur.
     Această informației va arăta că există o logică la baza așezării fiecărei furculițe, a fiecărei linguri și a fiecărui cuțit pe fața de masă. Chiar și pentru cazurile în care fața de masă lipsește, lucrarea de față îi oferă unui domn îndrumările necesare – fie pentru un picnic la iarbă verde,fie pentru o petrecere sofisticată. De altfel, un domn bine pregătit consideră fiecare masă o ocazie – o șansă să se bucure de compania celorlalți, împărțind mâncare de calitate, băutură fină, discuții agreabile și câteva ore plăcute. El vine la masă fericit să facă față provocării, să converseze și să mănânce cu poftă.
    Apoi, la sfârșitul serii, după ce și-a împachetat șervetul și a lăsat jos ceașca de cafea, se va simți mândru de sine și de ceea ce a realizat. Și poate își va dori chiar ca mama și tatăl său să fie acolo, bucurându-se de gloria momentului.

Нравится

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.