Ads Top

Cum să 'spargi' parola pe Odnoklassniki?


Mai bine zis cum sa nu iti pierzi parola contului personal.
In primul rand as dori sa lamuresc termenul de 'spart parole'. Parolele NU se pot sparge decat prin sustragerea de informatii din serverele Odnoklassniki, lucru imposibil din doua motive simple:
Nimeni nu risca infiltrarea in site-ul Odnoklassniki pentru o amarata de parola.


Alt lucru invocat de prostime este acela ca exista programe pentru asa ceva. Fals. Nu ar mai exista site-ul daca oricine isi baga nasul cand vrea el.

Parola de la Odno. nu este stocata nicaieri de site, nici in site si nici pe server. Serverele detin o criptare a parolei. Cand te loghezi, programul hashuieste parola introdusa si o compara cu functia hash de pe server. Daca acestea coincid, Login Succesful!
Functia hash este ireversibila; chiar daca stii functia de criptare, tot iti raman vreo 14 milioane de incercari. Si cum pe zi ai voie la doar cateva incercari, nu iti ajung 10 vieti pentru asa ceva.


    Cum sa iti protejezi parola:

  • Nu bifa memorarea parolei niciodata; cine are acces fizic la PC tau ti-o poate depista usor. Programe de genul 'Asterisc Revealer' nu sunt o noutate; va este greu sa introduceti parola de la tastatura?
  • Folositi o parola lunga care contine litere mici, majuscule, cifre, semne speciale etc
  • Nu dezvaluiti parola nici macar rudelor; acestea o pot folosi in lipsa dvs si un profitor o poate sustrage.
  • Instalati un antivirus si un firewall decent. Programele de gen keylogger sunt la indemana oricui. Firewallul va ajuta sa monitorizati progamele care utilizeaza banda de internet.
  • Nu va logati pe PC-uri de la scoala sau Net Cafe-uri; intotdeauna au existat 'binevoitori' care au instalat keyloggere pe calculatoarele respective.
  • Nu va logati pe saituri asemanatoare cu yahoo.com la aspect insa adresa din bara de sus este suspecta. Metoda se numeste Phishing si este deosebit de periculoasa.
  • La crearea diferitelor conturi pe saituri folositi o alta adresa de mail si o parola diferita. Evitati astfel s Spamul din posta electronica.
  • Nu va puneti la share pe ODC partitia cu sistemul de operare. Pot fi sustrase datele de navigare pe internet, in special fisierele care cripteaza parolele.
  • Setati o adresa de mail alternativa. Veti primi un link pe acel mail in caz ca nu puteti accesa contul.
  • Aveti grija pe cine lasati la PC si ce programe instaleaza.
  • Regula cea mai importanta: Tineti-va minte parola! Nu o va face nimeni in locul vostru.

2 comentarii:

  1. posibil,am citit cu atentie dar imi trebuie si e necesar pnt mine pentru a sparge un odnoklassniki.ru,de asta depinte viitorul meu,salutare orikum multumesk de lamurire

    RăspundețiȘtergere

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.