Ads Top

Bărbaţii şi femeile, atât de diferiţi, dar la fel…

    cum sunt barbatii si femeile
     Bărbaţii
şi femeile sunt diferiţi. Nu sunt mai buni sau mai răi, ci diferiţi. Singurul lucru pe care îl au în comun este faptul că aparţin aceleiaşi specii. Ei trăiesc în lumi diferite, cu valori diferite şi conform unor reguli diferite. Toata lumea ştie asta, dar foarte puţini oameni, şi mai ales foarte puţini bărbaţi, sunt dispuşi s-o recunoască. Acesta e totuşi adevărul. Dovezile sunt clare. Aproximativ 50% dintre casnicii sfârşesc  printr-un divorţ, cel puţin în ţările occidentale, şi chiar şi cele mai serioase relaţii sentimentale nu rezistă în timp. Bărbaţi şi
femei din toate culturile, de toate culorile şi toate credinţele se ceartă mereu din pricina părerilor, a comportamentului, a atitudinilor şi a ideilor partenerilor lor. Unele lucruri sunt de la sine înţelese. De regulă, bărbaţii merg la toaletă dintr-un singur motiv. Femeile folosesc toaletele ca pe adevărate locuri de întâlnire mondene sau de aplicare a diverselor terapii.
diferiti dar la fel
     Femeile care intră într-o toaleta şi nu se cunosc între ele pot ieşi de acolo după puţină vreme ca bune prietene, părîndu-li-se că sunt amice de-o viaţă. Însă toata lumea ar fi foarte uimită daca un bărbat ar spune ceva de genul:
     - "Mai Frank, mă duc până la toaleta nu vrei să vii cu mine ?"
     Bărbaţii au supremaţia asupra telecomenzii, mutîndu-se de pe un canal pe altul; pe femei nu le deranjează să se uite la reclame. Atunci când sunt tensionaţi, bărbaţii beau mult alcool şi explorează ţinuturi noi; femeile mănâncă ciocolată şi merg la cumpărături.
          De ce suntem diferiţi ?
     Femeile îi critică pe bărbaţi ca sunt insensibili, că nu sunt grijulii, atenţi, destul de calzi şi de înţelegători, ca nu stau de vorba, că nu oferă destulă iubire, că nu se implică în relaţiile
sentimentale, ca preferă să facă sex şi nu dragoste şi că lasă colacul de la toaletă ridicat.
     Bărbaţii le critică pe femei pentru felul cum conduc maşina, că nu sunt în stare să găsească o adresa în ghidul străzilor, că întorc hîrtile cu capul în jos, ca nu sunt în stare să se
orienteze în spaţiu, că vorbesc prea mult fără rost, ca nu au iniţiative în privinţa sexului suficient de des, ca vor mereu să fie mai cald în casă şi că nu lasă niciodată colacul de la toaleta ridicat.
barbat & femeia
    Bărbaţii nu sunt în stare să găsească nimic din ceea ce caută pe lumea asta, în afara de
CD-urile lor, care sunt întotdeauna în ordine alfabetică.
    Femeile descoperă întotdeauna unde sunt cheile rătăcite ale maşinii, în schimb foarte rar li se întâmplă să găsească drumul cel mai drept spre destinaţia dinainte stabilită.
-Bărbaţii cred că sunt sexul cel mai raţional.
-Femeile ştiu că ele sunt de fapt astfel.
Oare citi bărbaţi schimba sulul de hîrtie igienica de la toaleta ?
Nu se stie, pentru ca nu s-a întâmplat niciodată.
  - Bărbaţii se minunează de felul în care femeile sunt capabile să intre într-o încăpere plina de lume şi să facă pe loc câte un comentariu despre fiecare;
  - femeilor nu le vine a crede că bărbaţii observa atât de puţine lucruri. Bărbaţii sunt uluiţi că femeile nu observa când se aprinde beculeţul de la bordul maşinii, anunţând că benzina este pe sfârşite, detectând în schimb o şosetă murdara dintr-un ungher aflat la 50 de metri distanţă.
  -  Femeile sunt uimite că bărbaţii se descurcă întotdeauna să parcheze paralel maşina într-un spaţiu îngust, folosindu-se de oglinda retrovizoare, în schimb nu găsesc niciodată punctul G.
Cînd o femeie se rătăceşte, opreşte şi întreabă pe unde să o ia. Pentru un bărbat, acesta este un semn de slăbiciune. Se va învîrti în cerc ore întregi, mormăind ceva de genul: Am
găsit alt drum" sau “Sunt în zona" şi A, benzinăria asta o ştiu!
  Bărbaţii şi femeile au evoluat diferit pentru că n-au avut încotro. Bărbaţii au vînat, femeile au cules recolta. Bărbaţii au protejat, femeile au hrănit. Ca urmare, corpurile şi minţile
lor au evoluat complet diferit. Pe măsură ce din punct de vedere fizic corpul lor s-a schimbat în bine, pentru a se adapta funcţiilor specifice, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu mintea lor.  
   Bărbaţii au crescut mai înalţi şi mai puternici decât majoritatea femeilor, în vreme ce mintea li s-a dezvoltat pentru a le servi diverselor îndeletniciri specifice. Femeile erau bucuroase ca bărbaţii lor îşi vedeau de treaba în vreme ce ele se îngrijeau de focul din peşteri, iar creierul li s-a dezvoltat astfel încât să se adapteze funcţiilor lor în viaţă.
!
      Timp de milioane de ani, structura creierului bărbaţilor şi al femeilor a continuat să se schimbe în mod diferit. Acum ştim că sexele prelucrează informaţiile în mod diferit. Gândesc diferit, cred lucruri diferite, au percepţii, priorităţi şi comportamente diferite.
Ideea de a pretinde ca lucrurile stau altfel presupune numai dureri de cap, confuzii si o deziluzie pe viaţă.

fragment din cartea ”De ce bărbaţii se uita la meci şi femeile se uita în oglindă” de Pease Allan

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.