Ads Top

Ce o sa spună lumea……?

    Без имени-1   Cred că nu odată am auzit aceasta frază de la cei din jur ? Asta pentru ca trăim într-o societate în care 85% trăiesc după principiul ‘ce o sa spună lumea’. Practic de fiecare dată când avem nevoia să luăm o decizie sau să schimbăm ceva ne întrebăm  “ oare ce o sa zică lumea, rudele, colegi,vecinii”, iar faptul că simţim cu adevărat nevoia de a schimba ceva, a arăta alt fel, a avea alt punct de vedere rămâne pe planul secund. Şi în cele din urmă, de cele mai multe ori rămânem în propria zonă de confort, fără a face acel pas cât de mic nu ar fi el, din simplu motiv pentru că ne este frică.

 Deoarece societatea noastră pedepseşte dur orice om care îndrăzneşte. şi sunt foarte puţini oameni care pot accepta să existe o altă părere. Sau că ceva care contravine sistemului lor de valori are dreptul la existenţă. De mici suntem deprinşi cu ruşinea. Nu cumva să ieşim în evidenţă. Nu cumva să fim deosebiţi. Nu cumva să dăm de ruşine familia, mahala, satul...

    Mă întreb oare a cui viaţă trăim, ale cui dorinţe le satisfacem ? 

De ce ar trebui să facem totul pe placul celor din jur şi nu al nostru ? De ce impresia mediului înconjurător este mai presus ? Unde este dreptul nostru de a da greş ? De ce societatea pedepseşte pe cel care îndrăzneşte să părăsească ‘turma’(efectul de turmă) ? …..este ridicol să fim cu toţii la fel…

      Toți oamenii de succes care au mari realizări, au fost indiferenți de o să spună lumea. Mai exact nu au avut teama de a nu greși, care conduce direct spre eșec și dezvoltarea acelui sentiment de teamă. Iar cel mai tragic este că această teamă de eșec o învățăm la școală și acasă „..dacă nu obții note bune nu vei obține un serviciu bine plătit…

   Procesul nostru de învățare se realizează, prin greșeli, învățăm să mergem pe bicicletă căzând și urcându-ne înapoi pe ea, deoarece dorința de a merge este mult mai mare decât ce zice lumea.
”Este păcat atunci când faci o greșeală și nu înveți nimic din ea

Nu ne putem înbunătă-ți viitorul, dacă nu suntem dispuși să facem ceva nou, riscând să comitem erori și să învățăm din ele, chiar dacă toată lumea e în potrivă.

      Potrivit lui Ouspensky, a o cauză majoră de emoţii negative este evaluarea internă. Aceasta are loc atunci când devii preocupat excesiv de modul în care te tratează oamenii şi ce spun despre tine. Daca ai senzaţia că cineva nu îţi acordă respectul pe care consideri că îl meriţi, te poţi simţi insultat şi furios şi vrei să le răspunzi la fel. În cazul în care oamenii sunt nepoliticoşi sau indiferenţi cu tine, poţi resimţi comportamentul lor ca fiind un atac la adresa personalităţii sau caracterului tău. Aceasta interpretare a atitudinii lor te poate supăra sau deprima.
În concluzie ar trebui să ne gândim mai mult la noi, nu înseamnă că ar trebui să devenim egoiști, și să înțelegem odată pentru totdeauna trebuie să trăim ce dorim noi și nu ce își dorește lumea din jur ca să vadă la tine. Iar atunci când o să te vorbească lumea pe la spate înseamnă că tu ești mai în față.
   

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.