Ads Top

Învaţă să ierţi

  iarta
    Faptul că suntem oameni şi nu roboţi, ne oferă dreptul să greşim unu în faţa altuia, este ceva pur omenesc, natural şi firesc. Însă ceia ce vreau sa spun în continuare este că mai omenesc este să iertăm.
De multe ori observ cum multe persoane inclusiv şi eu, conştienţi/inconştienţi ne agăţăm de aceste sentimente care ne hrăneşte mereu cu ură, invidie, şi necesitatea de răzbunare după momentul în care cineva nea greşit,supărat….etc. Poate că pare absurd la prima vedere dar acesta este un izvor emoţii negative.

arta de a ierta
Renumitul “Brian Tracy” spunea:
   “O metoda foarte eficienta prin care putem să ne curăţăm mintea şi sufletul de negativismul pe care l-am acumulat în timp, acţionând în mod categoric:
 
iertaţi-i complet pe toţi cei care v-au făcut rău, în vreun fel sau altul.
Uşa care ne deschide o viaţă de iubire şi bucurie este iertarea. Capacitatea de a-i ierta fără reţineri pe ceilalţi şi de a alunga durerea provocată de ei, este semnul real al unei personalităţi pe deplin dezvoltată, caracterizată prin integritate,curaj şi caracter.
    Mulţi oameni se agaţă de resentimente, deoarece simt că au plătit atât de scump pentru acestea, încât nu pot renunţa la ele. Uneori, vieţile oamenilor sunt clădite în jurul suferinţelor şi durerilor din trecut. Ei nu prea au despre ce să vorbească şi persistă în a-şi aminti încontinuu experienţele negative, în cele din urmă, aceste persoane se îmbolnăvesc fizic şi mental. Furia lor reprimată şi negativismul izbucnesc mai devreme sau mai târziu şi strică toate noile relaţii pe care încearcă să şi le întemeieze.
    Ei îşi sabotează propriul viitor, în fiecare caz există doar o singură soluţie - şi aceea este iertarea şi eliberarea de trecut.
A ierta o altă persoană este un act perfect egoist, îl faceţi pentru a vă elibera pe voi înşivă. Iertaţi, astfel încât să puteţi trăi fericirea şi bucuria pentru care aţi fost creaţi, lată un mic test: puteţi să vă demonstraţi dacă aţi iertat cu adevărat pe cineva, făcându-i acestuia un serviciu, sau trimiţându-i un dar. Numai în acest fel puteţi să vă dovediţi, o dată pentru totdeauna, că v-aţi eliberat, în sfârşit, de sentimentele negative faţă de acea persoană.
    Dacă constataţi că nu puteţi fi încă amabili cu cei care v-au făcut să suferiţi, acest lucru ar trebui să vă spună ceva despre adevăratele voastre sentimente. Această incapacitate de a ierta vă poate împiedica de la a vă iubi pe voi înşivă şi pe ceilalţi. Voi sunteţi cei care aveţi în mâini frâiele propriei voastre fericiri. “

   Fragment din “Succesul în Viaţă ” de Brian Tracy

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.