Ads Top

Ce este gândire pozitivă?

A gândi pozitiv înseamnă a ne folosi pozitiv de sugestibilitatea subconştientu­lui nostru. Am  văzut până acum că informaţia trece de la nivelul conştiinţei, în subconştient.
    Subconştientul nu raţionează. El nu împarte informaţiile în corecte şi eronate, înţelepte şi prosteşti, adevărate şi false – le stochează pe toate, ca un slujbaş şi astfel, din datele înregistrate, se cristalizează mai târziu comportamentul.
pozitiv mind
    Dacă vrem să ne schimbăm comportamentul şi să devenim mai performanţi, trebuie să intervenim asupra subconştientului, selectând gânduri noi, pozitive, cu care să ne alimentăm, în mod repetat şi sistematic, conştientul.
Gândurile aceste pozitive, administrate, cu regularitate, vor prinde rădăcini în subconştient. Gândurile negative, care la rândul lor, se vor transforma în gânduri, dorinţe li idei negative, generate de subconştient. Negativitatea aceasta trebuie “întoarsă” , pentru a obţine rezultate comportamentale pozitive.

NOTĂ : Calitatea gândurilor determină vieţii.

      Suntem realmente aşa cum gândim că suntem. Să ne imaginăm următoarea situaţie :
e şapte şi jumate dimineaţa. Tocmai ne-am trezit din somn. În clipa când deschidem ochii, mintea începe să pună în mişcare şi să examineze perspectiva zile care urmează. Ne amintim că avem o şedinţă, în care va trebui să recunoaştem că nu am reuşit să rezolvăm acea problemă urgentă de care ne-am ocupat şi, colac peste pupăză, după amiază mai este fixată şi întâlnirea cu un client dificil şi cusurgiu. Nu e decât şapte şi jumate. Încă nu s-a întâmplate nimic şi totuşi deja suntem într-o dispoziţie proastă.
   
Parcă te aud protestând: “ Aș vrea să te văd ce ai face în locul meu, dacă ar trebui să te lupți și tu cu o grămadă de imbecili ” sau “ Dacă ești așa deșteaptă, ia vino și stai tu de vorba cu clientul meu, care țipă la mine cât îl ține gura ” și așa mai departe. O clipă, te rog: Eu nu spun că ședința cu ”imbecilii recalicitranți” ar fi ușor de ținut și nici că este acest client persoana simpatică. Tot ce vreau să spun
  este că nu îți faci nici un fel de serviciu dacă, în asemenea condiții, ești indispus și enervat, pentru că nu în acest fel poți rezolva situația.
  
  Dacă îți alimentezi proasta dispoziție, pur și simplu vei înceta să mai fii ” în formă – devii încordat, iritabil și, ca urmare, îți vine greu să te controlezi. Nu te mai poți concentra și afli în pericolul de intra în panică. Și asta nu e tot. Proasta dispoziție te face ursuz și morocănos la micul dejun, ceea ce nu este de natură să îți atragă simpatia celorlalți membri ai familiei; la serviciu te vei arăta puțin prietenos cu colegii, care, la rândul lor, s-ar putea simți îndemânați să comenteze această schimbare de atitudine, ceea ce te va face să-ţi ieşi din fire dea binelea  ("De ce nu-şi văd de treburile lor?"), după care afli  că  şedinţa  a  fost  amânată  pentru săptămâna  următoare. Acesta  este, probabil, cel mai rău lucru care ți s-ar putea întâmpla pentru că amânarea înseamnă  o  altă  săptămână  de  aşteptare  încordată.
Iar  dacă  ea  are  loc într-adevăr conform programării inițiale, vei constata că ți-ai consumat deja aproape întreaga energie aducându-ți nervii la punctul de fierbere înainte de începerea ei. Seara ajungi acasă frânt, dai cu piciorul în cățel și începi să te întrebi dacă salariul pe care îl ei nu e cu mult prea mic pentru slujba atât de grea pe care o ai…
    Cam acesta ar fi momentul când ar trebui să ți se aprindă un ” beculeț ”. Să-ți spun eu despre ce e vorba: cam acesta ar fi momentul în care să-ți dai seama că esti singurul răspunzător pentru risipa de energie a zilei – nu slujba e de vină, ci tu însuți ! Din gândirii negative cu care ai început ziua, totul a mers prost.
    Viața e plină de împrejurări asupra cărora nu putem acționa direct – ședințe neplăcute, clienți dificili și câte altele. Nu e nimic de făcut, ele există. Ceea ce putem face, însă, este să schimbam modul de a le privi. Construindu-ne o anumită stare de spirit pozitivă, nu mai că ne vom simți mai bine în propria piele, dar vom și face față mai bine evenimentelor, devenind capabil să-i influențăm și pe cei din jur, ceea ce este lucrul cel mai important. Toată lumea preferă să se afle în prejma unui om relaxat, fericit și cu o atitudine pozitivă – vei descoperi că și felul în care a ești tratat se va îmbunătăți foarte curând.
    Această afirmație este sută la sută adevărată, indiferent de situație. Întotdeauna culegem exact ceea ce am semănat, atât în relațiile personale, cât și în cele de serviciu.
    A fi pozitiv însemnă a fi deschis și prietenos. Aceasta nu presupune să ne lăsăm călcați în picioare de alții. Trebuie spunem ce dorm și să luptăm pentru a ne realiza această dorință. Nu presupunem nici că ar fi cazul să dărâmăm tot ce ne stă în cale. A fi pozitiv înseamnă a hotărî în mod conștient că trebuie privită doar partea bună a lucrurilor. Nu vreau sa spun că te sfătuiesc să-ți cumperi ochelari cu lenți de un roz nerealist. A fi pozitiv înseamnă a agrea propria persoană și pe cei din jur și a cultiva interesul pentru oameni.

NOTĂ : O persoană care manifestă interes prezintă interes.

    A fi pozitiv înseamnă ați face mai puține griji și a te bucura mai mul de viață, a fi hotărât să vezi jumătatea plină a paharului, a refuza să-ți umpli mintea cu gânduri negre și pesimiste, a alege să fii fericit, nu nefericit. Prima și cea mai importantă datorie pe care o avem față de noi înșine este aceea de a veghea la bunăstarea noastră interioară.

NOTĂ: Este de maximă importanță șă-ți porți de grijă și să te stăruiești să fii fericit.

     Daca ai impresia că nota de mai sus promovează egoismul, privește-o și dintr-un alt punct de vedere: dacă nu ești fericit, nu poți face fericiți nici pe alții, nu-i poți ajuta și nici nu poți avea succes în ceea ce întreprinzi. Imaginează-ți un psihiatru nefericit care încearcă să-și convingă,pacientul să nu se sinucidă, sau un agent de vânzări argățos care ține să-și determine clientul să-i cumpere marfa ori, în fine, un soț țâfnos, încercând să-și salveze căsnicia.

fragment din ”Gândirea Pozitivă” de Vera Peiffer

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.