Ads Top

Un soț care își învață soția să conducă mașina e deja în drum spre “divorț”.

       Un soț care își învață soția să conducă mașina e deja în drum spre divorț. Bărbații din întreaga lume dau mereu aceleași sfaturi: „ia-o la stânga, încetinește! , schimbă viteza, ai grijă la pietoni, concentrează-te, nu mai plânge!"
    Pentru bărbat, condusul este o forma de testare a capacității de orientare în spațiu în funcție de mediul înconjurător. Pentru o femeie, scopul condusului este să ajungă cu bine din punctul A în punctul B.
    Strategia ideala pentru bărbat ca pasager e să închidă ochii, sa dea drumul la radio și să nu mai comenteze, pentru că în general femeile sunt mai sigure când
se afla la volan decât bărbații. Au mai puține accidente. Ea îl va duce pe el unde trebuie, doar că durează ceva mai mult, atât. Dar măcar el poate sta liniștit, se poate destinde și ajunge viu la destinație.
    Femeia critica felul în care conduce bărbatul, pentru că datorită capacității lui de orientare în spațiu, poate lua hotărâri și emite judecăți care ei îi par periculoase. În cazul în care el nu are antecedente pe sosea, ea nu trebuie să facă altceva decât să stea liniștită și să nu comenteze. Să-l lase pur și simplu să conducă.
    Când pe parbriz cade primul strop de ploaie, femeia dă drumul la ștergătoare, lucru pe care un bărbat nu-l va pricepe niciodată. Creierul bărbatului așteaptă până ce cad destule picături de ploaie pe parbriz în raport cu viteza ștergătoarelor, cărora le da drumul exact când trebuie. Cu alte cuvinte, el își folosește capacitatea de orientare în spațiu.

Cum să-i explici ceva unei femei ?
    Nu dați niciodată unei femei sfaturi de genul ”ia-o spre nord” sau ”ia-o spre vest vreo cinci kilometri", pentru că așa ceva presupune un adevărat talent de busolă. în schimb, puteți să-i dați indicații care presupun puncte de reper cum ar fi: ”treci pe lângă McDonald's și îndreaptă-te spre clădirea pe care scrie Banca Națională.” Asta îi va permite femeii să repereze locurile respective datorită capacității sale de percepție vizuala periferică.
  
Constructorii și arhitecții de pretutindeni pierd milioane în diverse afaceri atunci când prezintă planuri și proiecte bidimensionale unor femei cu putere de decizie. Mintea bărbatului poate transforma planurile respective în unele tridimensionale pentru a vedea cum va arată în final construcția, dar pentru o femeie acest lucru nu reprezintă decât o hârtie cu niște linii fără sens. Modelul tridimensional sau imaginea de calculator le vor face pe femei să cumpere acele case.
   
E mult mai plăcut pentru un bărbat să găsească drumul și să conducă, în vreme ce femeia vorbește despre punctele de reper interesante și despre peisajul de pe marginea drumului. Așa cum știți, bărbatul este mai puțin priceput la vorbe comparativ cu femeia, drept pentru care pare un schimb în natura rezonabil, el cu harta, ea cu vorba.
    Asta înseamnă că el poate găsi ușor adresa noii lui iubite, dar nu va ști ce anume să-i spună când ajunge în prag.
De aici s-ar putea trage cu ușurință concluzia că femeile sunt șoferi mai puțin pricepuți decât bărbații, dar la o examinare mai atentă, se constată exact contrariul. Femeile sunt mai prudente, le vor trebui câteva secunde în plus înainte să iasă dintr-un drum lateral pe o șosea aglomerată ori chiar să aștepte când nu e nimic de așteptat.
    Aceasta prudență poate duce la mai multe accidente, pentru că alți șoferi sunt enervați de aparenta lor nehotărâre. Femeile au mai multe accidente, dar sumele rambursate de firmele de asigurări sunt mai mici, pentru că accidentele sunt mai puțin grave, doar tamponări și zgârieturi. Sumele mai mari sau, eventual, pierderea carnetului sunt specifice bărbaților, care au prea mult
testosteron când apasă pe accelerație.

    Femeile fac într-adevăr mai multe cereri la firmele de asigurări pentru despăgubiri, dar bărbații sunt șoferi mai periculoși. Studiul a mai constatat și că femeile divorțate sunt mai predispuse la ciocniri grave decât femeile măritate.  Și în fine când bărbații nu le vor mai cere femeilor să stabilească drumul ce trebuie urmat, toata lumea va fi mai fericită, iar când femeile nu vor mai face comentarii răuvoitoare la adresa felului în care conduc bărbații, vor fi mult mai puține scandaluri.

   Cu toții suntem buni la diverse lucruri, iar daca nu excelați în nici o direcție, nu va faceți griji. Puteți ameliora situația prin exercițiu și nu are rost sa vă stricați viața din pricina asta. Și nici pe a partenerului vostru.


 

Нравится


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.