Ads Top

10 Adevăruri importante despre hrană

farfurie-alimentatie-sanatoasa

  1. Un regim alimentar bogat în grăsimi (în special, grăsimi saturate) și sare este asociat cu un risc crescut de apariție a unei afecțiuni coronariene.

  2. În medie, se estimează că o treime dintre cazurile de cancer ar putea fi prevenite prin schimbarea regimului alimentar. O dietă bogată în fibre și cereale integrale și săracă în grăsimi are capacitatea de a preveni o parte dintre tumorile canceroase, printre care  și cele de colon, de stomac și cancerul la sân.

  3. Mulți experți în fertilitate sunt convinși că un regim alimentar nesănătos, bogat în grăsimi, zaharuri și diverse tipuri de hrană procesată, săracă în substanțe nutritive esențiale pentru fertilitate, poate conduce la infertilitate și crește riscul pierderilor de sarcină.

  4. O dietă bogată în grăsimi, zaharuri și sare conduce la creșterea în greutate și mărește riscul instalării obezității. Greutatea excesivă nu numai că duce la creșterea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului și a infertilității, ci este asociată și cu starea de oboseală, un nivel scăzut al respectului de sine, performanțe fizice și mentale scăzute.

  5. Un regim alimentar nesănătos crește riscul apariției depresiilor și a oscilațiilor de dispoziție. De asemenea, este asociat cu sindromul premenstrual, poftele alimentare necontrolate și anxietatea.

  6. Un regim alimentar cu un conținut ridicat de aditivi, conservanți și zahăr rafinat poate cauza scăderea capacității de concentrare, hiperactivitate și chiar agresivitate. Motivul este acela că alimentele cu un conținut ridicat de zahăr și aditivi alimentari au o cantitate mică de crom, care se pierde în procesul de rafinare. Cromul este necesar în reglarea nivelului de zahăr din sânge; dacă acest nivel este scăpat de sub control, devine posibilă apariția acestor tulburări de comportament.

  7. O dietă cu un conținut scăzut de calciu, un element esențial pentru menținerea rezistenței sistemului osos, crește riscul ca oasele să devină fragile sau casante — afecțiune cunoscută sub denumirea de osteoporoză.

  8. Un regim alimentar sărac în substanțe nutritive supune ficatul la eforturi enorme. Acesta are un rol esențial în desfășurarea unei digestii bune și în absorbția vitaminelor și a mineralelor vitale. Pentru o stare de sănătate optimă, ficatul trebuie să funcționeze la cea mai înaltă capacitate. Ficatul nu poate face față unor cantități mari de grăsimi saturate sau de alcool, fapt ce poate provoca afecțiuni ale ficatului sau ale rinichilor, precum bolile renale sau ciroza (o afecțiune gravă, în care celula hepatică se distruge definitiv).

  9. Un regim alimentar bazat pe un consum excesiv de zahăr poate conduce la un nivel ridicat al glucozei (forma sub care este transportat zahărul în sânge) în organism,fapt care poate cauza probleme de metabolizare a zahărului,precum diabetul zaharat. Simptomele acestei boli sunt setea, urinarea frecventă, cauzată de excesul de glucoză, probleme cu vederea, oboseala și infecțiile repetate.

  10. O dietă extrem de săracă în substanțe nutritive poate afecta sistemul imunitar, în care caz organismul devine vulnerabil la răceli, gripe și are o sănătate precară, în general. Avem nevoie de un aport constant și echilibrat de vitamine și de minerale esențiale pentru a menține sistemul imunitar într-o stare de funcționare bună,astfel încât să ofere o protecție eficientă împotriva infecțiilor și îmbolnăvirilor.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.