Ads Top

50 de citate despre viață - Jim Rohn

Jim Rohn

1. …mulți și-au stabilit scopuri ambițioase și au visat vise mărețe, dar în ziua în care și-au dat ultima suflare nu au lăsat în urmă nici o dovadă a existenții lor, înafara de un certificat de naștere, o piatră de mormânt și jumătate de milion de dolari cheltuiți pe bunu…

2. Majoritatea se încadrează în două categorii - fie săraci care încearcă să devină bogați, fie bogați care încearcă să descopere fericirea pe care o aveau când erau săraci.

3. De fapt ceia ce se dovedește o formulă a succesului pentru unul dintre noi, poate duce la prăbușirea altuia.

4. Creatorul nostru ne-a făcut unici , și a rezervat pentru fiecare dintre noi, răspunsuri unice la această provocare care este viața.

5. Omul are tendința de a învinovăți pe oricine altcineva sau orice altceva pentru incapacitatea noastră de a evolua…

6. Cea mai mare valoare a trecutului este cât de înțelept îl investim în viitor.

7. Fiecare dintre noi este afectat negativ de ceva în fiecare zi.

8. Nu există mare diferență între cel ce renunță la viață și cel ce renunță la speranță.

9. Mulți vor urî pe cei ce vor căpăta o viață mai bună; deși sărăcia nu îți dă nici un motiv de bucurie și nici dragoste.

10. Una din dezamăgirile vieții este aceea că prietenii îi vor părăsi pe cei ce pornesc în căutarea vieții mai bun…

11. Învățăm scurtături pentru a ne crește profiturile, cu prețul scăderii calității.

12. Oricât de neplăcut ar fi, fiecare dintre noi acumulează oameni, obiceiuri atitudini, opinii și filozofii pe care pur și simplu pe care pur și simplu nu ne permitem să le păstrăm dacă ne dorim o viață mai bună.

13. E mai bine să mănânci singur decât să petreci timp cu cei a cărora conversație e negativă.

14. Viața este o manevră delicată de selecție, respingere revizuire și schimbare.

15. De-a lungul anilor, fiecare dintre noi a fost supus unor remarci impulsive, emise de cei care nu-și dădeau seama de faptul că tocmai cuvintele lor ne modelau caracterul.

16. Devenind adulți, am avut tendința de a ne asocia cu cei care păreau asemănători cu noi.

17. Ceia ce am devenit are în mare măsură de a face cu genul de oameni, evenimente, cărți și stil de viață pe care le alegem.

18. Nu toți prietenii săraci sunt nepotriviți, și nici toți cei bogați nu ne vor îmbogăți în vreun fel caracterul și personalitate.

19. …destinul nostru firesc este acela de a evolua, de a avea succes, de a prospera și de a găsi fericirea în timpul pe care îl avem de petrecut aici.

20. E nevoie de efort pentru a ne da seama de capacitățile noastre nelimitate și uimitoare.

21. …e nevoie de efort pentru a învăța să ne iubim pe noi înșine, mai ales atunci când suntem dureros conștienți de eșecurile , îndoielile și tragediile noastre.

22. Cât de fascinant este că Dumnezeu a lăsat ambele proiecte – și Pământul, dar și omul neterminate.

23. Zâmbetul lasă loc de lacrimi, iar bucuria tristeții și fericirea tragediei.

24. Prietenii iubiți devin dușmani de moarte.

25. Confruntările, dezamăgirile și provocările vieții sunt trasate de fiecare generației de parcă ar fi prima care trece prin asemenea încercări.

26. Când ni se dă dreptul de a alege cel mai des preferăm odihna, efortul moderat sau o scuză solidă.

27. O sămânță de îndoială, frică sau neîncredere, plasate în minte, va produce rezultate înrudite.

28. A neglija oportunitate ce ni se oferă azi, înseamnă a ne întârzia viitorul mai bun.

29. Nu folosiți ziua de azi pentru a retrăi mental ziua de ieri sau pentru a aștepta venirea zilei de mâine, căci mâine în momentul care vine se va numi tot astăzi.

30. Exploatați clipa așa cum vi se oferă și modelați-o astfel încât să vă ofere un viitor mai bun.

31. Amânarea de azi va aduce mâine regrete.

32. A continua cu neglijență înseamnă a asigura o prelungire a condițiilor.

33. Oportunitățile ne înconjoară pe noi toți, apărând sau dispărând la fel de rapid, lăsând în urmă amintiri plăcute celor care au reacționat la apariția lor sau regrete celor care au fost prea ocupați pentru a se deranja să o facă.

34. Norocul fericirea și liniștea sufletească îi așteaptă pe cei care învață să caute miraculosul din spatele obișnuitului.

35. Încearcă să înțelegi și să devii conștient de faptul că ceea ce e bun va fi vânat.

35 Nu pierde-ți timp prețios certându-vă cu natura.

37 …rezervați-vă cel mai mare respect pentru voi înșivă deoarece această imagine…ceia ce voi înșivă credeți că sunteți…vă determină calitatea vieții.

38. În toate domeniile existenței umane, fii conștient că tot ceea ce oferi lumii, vei și primi. Este modul naturii de a ”a regla conturile„.

39. Oamenii înclină să considere că și cei care au succes au fost, la un moment dat în trecut, fie norocoși, fie necinstiți.

40. Atât timp cât egoiștii lumii îi vor privi cu dispreț pe cei plini de succes…vor continua să trăiască în aceiași stare în care sunt acum.

41. Prima lecție a vieții este aceea că iarna va veni mereu.

42. …pentru că nu am avut voința necesară să plătim prețul durerii provocate de disciplină, îl plătim pe cel mai mult chinuitor, al regretelor.

43. Analizează-ți mintea și sufletul pentru a descoperi cauza reală ce zace numai în tine.

44. Pentru ca lucrurile sau circumstanțele să se schimbe, trebuie să se modifice atitudinile, opiniile sau obiceiurile noastre.

45. Nu trebuie să învățăm lucruri pe care nu le știm, ci să ne comportăm așa cum nu o făceam până acum.

46. Nu vă rugați pentru ca lucrurile să fie mai ușoare, ci rugați-vă pentru mai multe obstacole și mai multe provocări, pentru că acestea modelează caracterul și voința omului de a învinge”.

47. Lucrurile încep să se schimbe atunci când omul are de înfruntat dificultăți, iar situația exterioară se modifică grație schimbării ființei interioare.

48. Am descoperit că ”lucrurile„ nu se schimbă niciodată de la sine.

49. Fiți recunoscători pentru toate greutățile pe care le aveți de depășit. Toate încercările pe care aveți de trecut vor lucra pentru voi și nu împotriva voastră.

50. Lumii nu îi pasă câtuși de puțin ce alegere faci tu, așa că de dragul tău, dă șansă aventurii, cu ochii bine fixați pe scopul care ți l-ai propus, nu numai pe existență și auto-compătimire.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.