Ads Top

Vara…momentul de a proteja și a hrăni.

     ”Succesul în viață nu este o chestiune facilă, tot așa cum nu este ușor pentru semințe să străpungă pământul în căutare de lumină și de elemente nutritive, purtate de vânt care le va oferi sănătate. Procesul, sub orice formă, sau fericire și succesul, în orice formă, necesită efort constant, căci există obstacole care să îi încurajează pe cei slabi sau pe cei nevrednici. După ce depășim un obstacol va veni altul care să îi ia locul.  Viața este astfel concepută încât e o poveste a obținerii de rezultate în pofida adversităților, și nu în absența lor, căci nu poate exista nici o realizare fără obstacole. Nu învinuiți problemele și provocările vieții pentru circumstanțele în care vă aflați. Oare semințele se plâng din pricina bolovanilor peste care, prin care și de sub care trebuie să crească? Oare ar mai exista viață dacă toată lumea ar renunța în momentul în care întâlnește o dificultate ? Atracția să cedezi e mare – provocând dezamăgire, descurajare sau disperare. Întotdeauna vor exista motive să te plângi, dar dacă vei începe să te plângi, vei ceda atracției de-a renunța. Numai buruienile și gândacii cresc neîngrijiți. Nu trebuie nici plantați și nici urmăriți. Existența lor se bazează pe a parazita eforturile celor harnici.

     Vara vieții este un interval în care trebuie să îngrijești. Este un moment în care eforturile trebuie să se îndrepte înspre a te păzi de gândaci activi și de buruienile cotropitoare. Primăvara este anotimpul de creare a lucrurilor de valoare, iar acestea au nevoie pentru a da rezultate benefice în vara următoare…Buruienile și gândacii vieții există pentru a testa voință umană de a merge înainte și vrednicia omului de a primi recompensele îmbelșugate ale vieții.

     Încearcă să începi să înțelegi și să devii conștient de faptul că ceea ce e bun va fi atacat. Stă în firea lucrurilor să îi împartă pe oameni în vrednici și nevrednici. Menirea buruienilor vieții este aceea de a transforma credința în îndoială, încrederea în suspiciune, răbdarea în finală.  Nu pierdeți timp prețios certându-vă cu natura…Nedreptatea există, dar este adresată celor care vor să primească fără să dea nimic în schimb, care presupune recompensele vieții fără a plăti prețul aferent, care presupune să lupți împotriva obstacolelor prin activitate susținută și hotărâre. Nu pierde timp gonind păsările care ciugulesc semințele pe care le-ai plantat, sau gândacii care încearcă să devoreze recolta viitoare. Pentru ce care fac eforturi mari de a planta, îngriji, proteja și de a păstra în bună stare ceea ce s-a semănat, nu există destui gândaci, destule păsări sau alt fel de obstacole care să distrugă toate eforturile primăverii care a trecut.

     Învață să accepți existența perpetuă a negativismului și învață, de asemenea, faptul că aceasta conduce mereu la efort constant, însoțit de credință și atitudine mai puternice…Zâmbește în fața obstacolelor și fă neîntârziat ceva pentru a o elimina. Fii pregătit pentru greutăți, pentru că sigur vor apărea. Mulțumește pentru a că ți-au apărut în cale, pentru că spiritul uman înflorește sub adversități – deoarece caracterul uman nu se formează în absența lor, ci ca reacție la ele.

Toate lucrurile, chiar și adversitățile, au scopul lor bine definit.

     Trăim într-o lume a cauzei și a efectului. Recolta, viața noastră așa cum alegem să o trăim, este rezultatul semințelor plantate într-o perioadă anterioară. Unele semințe le-am plantat noi înșine, prin obiceiuri de neînfrânt. Altele au fost plantate pentru noi de părinți, profesori și alte persoane bine intenționate, dar nepricepute, care ne-au transmis obiceiurile lor dăunătoare. În orice caz, atitudinile noastre actuale, starea financiară, mediul, stilul de viață și perspectiva asupra propriului viitor se numesc circumstanțe – iar pentru a schimba circumstanțele trebuie să schimbăm cauza acestora , adică pe noi înșine.

Trebuie să ne schimbăm obiceiurile, atitudinile , opiniile și adesea chiar profesia, locuința sau chiar prietenii, dacă vrem cu adevărat să ne modificăm circumstanțele…E o prostie să îi acuzi pe alții, să se auto-compătimească sau să găsească scuze.  Numai un atac eficient, voluntar și de amploare asupra cauzelor contează. Îndreptați-vă în această direcție gândurile, conversația și întreaga atenție dacă doriți să modificați circumstanțele. Concentrați o mare parte din orele libere asupra evoluției personale, planificând mai mult, citind mai mul și investind mai mult. Investiți-vă timpul în proiecte care să merite; investiți-vă gândurile într-un scop meritoriu; investiți-vă talentul într-o profesie care să merite; investiți-vă afecțiunea în ceva care să merite și în cele din urmă, rezervați-vă cel mai mare respect pentru voi înșivă deoarece această imagine…ceea ce voi înșivă credeți că sunteți…vă determină calitatea vieții.

     Să fim sinceri…și oamenii și evenimentele vor continua să vă rănească și să vă dezamăgească. Printre oameni se vor număra și ce pe care îi iubiți cel mai mult, dar și cei pe care îi cunoașteți cel mai puțin. Cel mai adesea, vor intenționa să vă rănească, dar va exista o sumă de situații, pe care nu le puteți controla, care îi va determina să acționeze, să vorbească sau să gândească, în moduri care pot avea un efect nociv asupra voastră, asupra sentimentelor și emoțiilor voastre actuale, dar și asupra curgerii vieții voastre.

     Așa se tot întâmplă de șase mii de ani de când se scrie istoria, iar durerea și suferința voastră nu sunt primul exemplu al unei ființe umane rănite de acțiunile nepotrivite ale unui semn. Singurul mod prin care viața nu te poate atinge – nici cu bine și nici cu rău - este retragerea din societate, dar și atunci te vei dezamăgi pe tine însuți, iar părerea ta despre ceea ce se întâmplă tot te va bântui și te va urmări. Știind acestea există o singură soluții care te va susține atunci când oamenii și evenimentele te vor răni – iar aceea este să muncești enorm de mult la dezvoltarea personală. Din moment ce nu poți controla vremea, traficul, pe cei care îi iubești, vecinii sau pe șeful tău, atunci trebuie să înveți să te controlezi pe tine însuți…cel a cărui reacție față de dificultățile vieții contează cu adevărat.

     Nu te îndoi de tine, căci acolo unde domnește îndoiala, nu poate locui încrederea.  Nu te neglija, căci neglijența atrage pierdere. Nu te subestima și nici nu te supraestima, ci caută să devii ceea ce ești în stare să devii. Nu deveni arogant sau nepoliticos, pentru că ambele caracteristici sunt apanajul celor care nu vor să recunoască slăbiciunile. Nu irosi timpul regretând trecutul, ci investește timpul cu înțelepciune pentru a pregăti un viitor mai bun. Tu ești sămânța fertilă a creatorului tuturor lucrurilor, menit nu să doarmă în pământ, ci să răsară din solul numit viață și să se înalțe spre orizonturi nelimitate – depășind pe parcurs toate obstacolele . Destinul tău este să îți recunoști talentele și să împlinești tot ceia ce ești în stare să faci…să iubești mai mult, să plănuiești mai mult, să depășești mai mult să atragi mai mult și să te bucuri de toate mai mult decât ai fi crezut că este posibil.

Acestea sunt ”standardele vieții” care așteaptă decizia ta mentală și mâna întinsă.

Meriți – evoluezi – și vei învinge.

Anotimpurile vieții de Jim Rohn

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.