Ads Top

Creează pentru tine




..Totul a început când fiicele mele erau mici și le duceam în parcuri de distracții duminica. Stăteam pe o bancă, mancând alune şi privind în jur. Miam spus: firar să fie, de ce nu o fi existând un loc mai bun unde să-ți duci copiii ca să te poți distra împreună cu ei?"
Walt Distieyl
    De ce a fost inventată maşina de spăIat vase? Probabil crezi că a fost inventată pentru că oamenii vroiau să economisească timp încărcând-o, pornind-o și ocupându-se apoi de alte activități. Mai ghiceşte o dată.
    În 1886, Josephine Cochrane - soția unui om politic din Illinois - a inventat maşina de spălat vase. Era bogată şi avea mulți servitori, deci problema nu era să economisească timp şi energie. Mai degrabă, servitorii ei spărgeau prea multe vase când le spălau manual, aşa că a inventat mașina pentru propriile ei necesități.
   A primit multe comenzi de la hoteluri şi restaurante pentru că maşina ei de spălat vase economisea timp şi spărgea mai puține vase. Cu toate acestea, ea s-a lovit de o problemă interesantă: proprietarii nu credeau că spalatul vaselor este o treaba dificilă, așa că a trebuit să-şi vândă maşina pornind de la ideea că ofera o spalare mai sterilă, datorită apei mai fierbinți.
     Când nu merge nimic altceva, întoarce-te la regula fundantentală a dezvoltării unui produs: proieetează ceea ce ţi-ar plăcea ție să foloseşti. Cel puțin vei ști că există un cumpărător pentru produsul tău. Acest lucru este mai mult decât pot identifica cei mai mulți cercetători de piață.
Guy Kawasaki

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.