Ads Top

Percepția despre fericire…

      Percepția despre fericire…      Percepția fericirii presupune recunoașterea faptului că fericirea este Moneda Supremă, finalul către care ne îndrumă celelalte scopuri. Percepția fericirii nu se referă la refuzarea bogăției materiale, ci la detronarea acesteia de pe locul cel mai înalt pe scara ierarhică.            
       Aristotel a înțeles acest lucru atunci când a scris că ”fericirea este scopul semnificativ al vieții, țelul general și finalitatea existenței ființei umane” ; la fel și Dalai Lama, care a afirmat: ”fie că o persoană crede sau nu în religie, în orice religie scopul real al vieții este fericirea, adevăratul parcurs al vieții este drumul către fericire”. Moneda în care măsurăm acțiunile vieții – percepția lucrurilor – importante – are consecințe pe termen lung, atât în cazul vieții noastre, cât și în cazul societății ca întreg. Ne bucurăm de niveluri mai înalte de confort atunci când recunoaștem sau ne asumăm faptul că fericirea este Moneda Supremă.
       Atunci când întrebările după care ne trăim viața fac referire la găsirea sensului și a plăcerii (percepția fericirii) mai degrabă decât la modul în care putem obține mai mulți bani și mai multe bunuri (percepția materială), avem șanse mai mari să obținem beneficii mai de pe urma călătoriei sau a destinației. Astăzi, odată cu prevalența percepției materiale, prea multe persoane pun întrebările greșite. Studenții se întrebă în general cum îi poate ajuta facultatea să câștige mai mulți bani și, atunci când își aleg un job, pun întrebări referitoare la progresul și prestigiul pe care acesta le-ar putea oferi. Nu e de mirare că nivelul depresiei este în creștere la nivel global.
       Percepția fericirii presupune întrebarea întrebărilor: ”Ce mă va face mai fericit?” și este, de asemenea, suprapunerea a trei chestiuni: ”Ce activități îmi oferă un sens în viață”, ”Ce îmi oferă plăcere?”, ”Care sunt punctele mele forte?”. Toate acestea conduc la întrebarea ”Care este vocația mea?”, precum și identificarea acelor lucruri pe care vreți cu adevărat să le faceți la școală, la muncă, și în viața dumneavoastră în general. Odată cu aceste întrebări crește posibilitatea să găsiți Moneda Supremă. – Fii fericit

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.