Ads Top

Spiritul de turmă

    

      “O lecţie pe care am invăţat-o cu greu este aceea că opusul curajului nu este laşitatea, ci acceptarea. Poate că aţi pe­trecut ani preţioşi, de neinlocuit, incercănd să vă integraţi in peisaj doar pentru a afla, prea tărziu, că nu o să vă in­tegraţi niciodată.

      De ce ne luăm unii după alţii, ca oile? Fiindcă incercăm să ne conformăm majorităţii. E timpul să renunţă'm la acest spirit de turmă şi să nu ne mai pedepsim pentru că sun­tem diferiţi de rudele noastre, de prietenii noştri sau de oricine altcineva. Ne-am scuti de multă suferinţă dacă nu am permite ca viaţa noastră să fie afectată de conformism.

      Dacă noi găndim că viaţa noastră este controlată, indife­rent cum, de un alt individ, de un grup sau de o societate inseamnă că ne impunem o condiţie de sclavie mentală şi ne autodeclarăm prizonieri.

      Găndurile noastre devin un tipar care va atrage din sub­conştient toate acele elemente care lucrează pentru a ne indeplini conceptele, indiferent dacă ele sunt pozitive sau negative. Ceea ce avem acum in viaţa noastră reprezintă manifestarea exterioară a ceea ce a fost in mintea noastră. Efectiv, noi am atras tot ce s-a Intămplat in viaţa noastră, bun sau rău, fericit sau trist, succes sau eşec. Aici intră toate faţetele experienţei noastre, cu alte cuvinte afaceri­le, căsătoria, sănătatea sau viaţa personală.

      Găndiţi-vă! Tot ce vă inconjură, mediul vostru, lumea voastră, toate acestea ilustrează la exterior ceea ce voi găn­diţi in interior. Descoperind de ce sunteţi aşa cum sunteţi, veţi descoperi totodată cum puteţi fi ceea ce vreţi să fiţi.”  - fragment

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.