Ads Top

de ce urăsc mass-media ?!

     


        De data asta am ales să scriu pentru că am obosit, am obosit de titlurile de articole din care nu lipsesc cuvintele cheie ”INCREDIBIL, SCANDALOS, ȘOCANT”, BOMBĂ…., am obosit de titluri false ascunse între ””(ghilimele), de fraze și fragmente scoase din context, și toate acestea pentru ce?,  doar pentru a ne cerși un click?


       
Am obosit și de bârfele transformate în știri, tot mai multă informație fără subiect și fără un gram de documentare, care nu își are rostul. Poate că asta oamenilor le place să vadă/audă, dar tot voi sunteți cei care ați ”dresat” publicul cu scandaluri, cu show-uri, și politică de doi bani.
        Uneori nu mai înțeleg care este scopul vostru de a informa sau a impresiona?! Și cu cîtă măiestrie puteți face dintr-o simplă declarație o știre ”BOMBĂ”.
        Poate că nu știți, dar oamenii își doresc să înțeleagă ce se întâmplă dincolo de aceste titluri.
   Însă ce primesc în schimb ?! gunoi.
Și dacă munca îl caracterizează pe om, atunci să știți că știrile vă caracterizează pe voi.
      
Nu vreau să jignesc pe nici un reprezentant al mass-mediei, poate că sunteți profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, curajoși și motivați, doar că majoritatea vă folosiți aceste capacități pentru dezinformare și manipulare, nicidecum pentru informare.
        Și nu spun despre toți pentru că ar fi nedrept să-i punem pe toți în aceiași oală. Da, mai există și oameni demni de tot respectul pentru munca lor, însă puțin sunt cei ce îi aud.

        Vreau să conștientiza-ți că anume voi (mass-media) ar trebui să fiți cei care pun accentul pe ”i”, să fiți primii care taxează orice abatere de la normele și valorile morale într-o societate, să nu vă lipsească coloana vertebrală când vine vorba de a spune lucrurilor pe față și de a da nume.

        Într-o societate atât de confuză, atât de dezinformată și înstrăinată, mass-media ar trebui să fie principala sursă de „lumină” și adevăr pentru oameni, și nu ceia ce acum
s-a transformat într-o nouă formă de business, în posturi de top, cărora le aparține majoritatea publicului, și care nu sunt altceva decât niște vectori de imagine, ce promovează preferințele unor finanțatori.
        Oare cei 10 politicieni pe care îi vedem zilnic, acele vedete de peste noapte și replicile lor de pe fb, divorțuri, infidelitate, prostia oamenilor și tot felul de ”știri” cum le numiți voi, reprezintă un exemplu sau o informare a societății? Oare sunteți atât de lipsiți de bunul simț și de dragul audienței și a banilor promovați doar violență, sex, bani și alcool?
       Cât de moral este să-ți faci rating pe durerea, și nevoia unor persoane lovite de soartă, care văd în voi un gram de speranță și o șansă pentru viitor?! 
        Într-o mare măsură sunteți cei care educați societatea, copii și noile generații, ei cresc cu idei și valori greșite. Iar cei ce le ve-ți turna zilnic pe site-urile de știri și TV asta vor deveni și vor face
! chiar dacă vă umpleți de audiență nu mai promovați gunoi ca pe ceva normal și firesc.

”Mass-media oferă un potpuriu de ştiri, opinii şi divertisment; ea nu mai este interesată decât de cote de audienţă. La ora asta domneşte "jurnalismul pe bani", politicienii vorbind chiar despre un "jurnalism de troacă". Mass-media prezintă astăzi numai ştiri despre persoane, spectacole şi scandaluri, ea vorbeşte despre ceea ce astăzi este considerat a fi politică simbolică, nu şi despre lumea reală în care trăim. Mass-media şi-a păstrat redacţiile de ştiri, acestea trebuie să contribuie cu propria cotă de "infotainment".”

        Avem atâția oameni simpli cu caracter, personalități, oameni de artă, sportivi, care merită într-adevăr să-i cunoască lumea, să fie promovați, oameni de la care putem învăța, ne putem forma și crește odată cu ei, anume pe ei aș vrea  să-i văd zilnic.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.