Ads Top

Piatra prin care îți faci prieteni


       ”Nathan era respins de colegi la scoală. În tot anul precedent nu avusese niciun prieten. În ajunul începerii noului an şcolar, era terorizat. I-am încredinţat „o piatră prin care să își facă prieteni". „Vezi, granatul e în învelișul lui. Învelișul nu e foarte drăguţ, e piatră cenuşie, a fost un pic cioplită, aşa că se vede o parte din granat. E o piatră frumoasă şi roşie... dar când e cu totul în învelișul ei nu se vede că e prețioasă şi frumoasă. Piatra asta e magică.
      Când o porţi asupra ta, ceilalți nu te mai văd aşa cum eşti, ci văd frumuseţea interioară, calităţile tale profunde. Cum ţi-e frică de reacţia celorlalţi faţă de tine, deseori nu îi priveşti, îţi cobori privirile, te închizi în tine. Fiindcă ţi-e teamă, eşti încordat. Şi ceilalţi văd asta. Te văd încordat, închis în tine, respingându-i. Atunci au tendinţa să te judece. Când vei avea piatra în buzunar, o să vezi că nu se vor mai opri la aparenţă, la aparenţa ta, şi vor vedea granatul dinăuntrul tău. Nici tu nu vezi uneori decât ceea ce îţi arată ceilalți, nu le vezi decât învelişul, aparența. Datorită acestei pietre, o să vezi ce au preţios
înăuntrul lor.
       "Nathan şi-a strecurat piatra în buzunar cu un aer complice. Chiar din prima zi şi-a făcut cinci amici. Nu-i venea să-şi creadă ochilor! Bineînțeles că piatra nu avea altă putere magică decât cea pe care i-o atribuia Nathan. Faptul de a şti că are acest granat în buzunar i-a îngăduit să își amintească să deschidă ochii. Acum nu se temea fiindcă îşi spunea că ceilalți nu îl judecau, ci vedeau frumuseţea din interiorul său, chiar dacă el nu era conştient de existenţa ei. ”

”Şi dacă ați ţine o pietricică în buzunar ca să vă amintiți că fiecare om are o piatră prețioasă în interiorul lui, chiar dacă nu se vede ?”

Ceilalți și eu - Isabelle Filliozat


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.