Ads Top

Cine vă va schimba mentalitatea?

        Oamenii îşi îndreaptă atenția spre sistemul de învățământ, considerându-1 cel mai indicat pentru a-i învăța — pe ei şi pe copiii lor — să-şi însuşească modul de gândire corespunzător. De fapt, cei mai mulți indivizi consideră că învățământul este cel care deține cheia unei vieți mai bune şi a unei societăți mult mai dezvoltate.
       James Bryant Conant, profesor de chimie şi fost rector al Universității Harvard, a făcut următoarea afirmație: „învățământul este un instrument extrem de important în schimbarea societății noastre... Educația este un proces social, poate cel mai important proces în determinarea viitorului tării noastre; ar trebui să dispună de fonduri mult mai mari din venitul nostru național decât dispune în prezent."

       Foarte mulți profesori încearcă să ne convingă de faptul că rezultatele bune obținute la învățătură ne vor asigura o viață mai bună şi că — atunci când vom dispune de o pregătire extrem de solidă — succesul nu va ezita să apară.

       Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca educația să nu îndeplinească aceste promisiuni.
      Nu cunoașteți oameni care au o pregătire extrem de solidă, dar nu se bucură de succes în viață? N-ați întâlnit oare profesori eminenți care nu ştiu cum să atingă culmile succesului? Şi nu cunoașteți, în schimb, oameni care au renunțat la şcoală, dar care au băut cu ardoare din cupa victoriei? (Gândiți-vă la Bill Gates, Thomas Edison, Federico Fellini, Steve Jobs !)      

       William Feather, autorul lucrării „The Business of Life", a remarcat următorul lucru:

www.descopera-tee.blogspot.com

       Fostul rector al Universității din Chicago, Robert M. Hutchins, cel care a revoluționat sistemul de învățământ, afirmă: „Când ascultăm radioul, ne uităm la televizor şi citim ziarele, ne întrebăm dacă educația universală a fost într-adevăr un privilegiu, aşa cum au pretins mereu adepții ei."
      Poate că viața noastră ar fi mai prosperă dacă am urma sfatul lui Mark Twain: „Învățăturile primite la şcoală nu au nici o legătură cu educația mea." 

      Greşeala pe care o comit cele mai multe instituții de învățământ este că încearcă să-i învețe pe oameni ce să gândească, nu cum să gândească. Spre deosebire de ceea ce susține Francis Bacon, cunoaşterea nu înseamnă putere. Cunoaşterea capătă valoare numai în mâinile unei persoane care ştie s-o îmbine cu o gândire corespunzătoare.
       Oamenii trebuie să învețe cum să gândească dacă doresc să-şi împlinească visurile şi să atingă culmile succesului (
Începe să gândești - John C. Maxwell)

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.