Ads Top

Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!

Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!

Ce înțeles îi dai sintagmei „Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!”?

 

Toți auzim din ce în ce mai des cuvintele astea, par a aduce mult sens în viețile noastre, dar ce înseamnă ele și mai ales cum facem să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume?

 

Eu am simțit deja pe propria piele că la teorie excelez, practica însă mă dărâmă, uneori.

 

În toate cărțile se spune că nu lumea trebuie să o schimb ci pe mine, să încep cu interiorul și schimbarea din mine va genera schimbare și-n exterior. Pe bune? Să fie oare adevărat? Pot eu schimba în vreun fel, oricât de mărunt, lumea asta mare și veche, de necuprins cu mintea omenească, lumea asta pe care și dacă aș avea resursele necesare tot nu aș avea timp să o văd pe de-an-ntregul d-apoi s-o schimb? Eu nu cred! Cu tot optimismul și entuziasmul meu, mă văd atât de mică în fața unei lumi atât de mari încât sunt sigură că orice aș face nu voi schimba nimic în scurta mea trecere.

 

Totuși, sunt oameni care afirmă cu tărie că au schimbat lumea, schimbându-se pe ei. Chiar și eu am schimbat de câteva ori lumea. În mod real, palpabil:

 

Lumea, când aveam eu 17 ani era formată din petreceri, dans, băute, nopți pierdute, șoapte de amor târzii pe băncile din Cișmigiu, chiul de la liceu, profesori, teze, note, corijențe, vacanțe cu cortul fără prea mulți bani în buzunar, fără griji.

 

La 27 de ani am schimbat lumea într-una mai așezată, cu job, cu soț, cu prieteni care aveau și ei joburi și soți/soții, vacanțe la pensiuni/hoteluri, organizate din timp, cu grijă la bani, la cât cheltui.

 

La 37 de ani deja schimb o lume plină de părinți, copii și schimbat scutece, biberoane, alăptat, cu o lume de oameni care călătoresc mult, care se distrează, care au ceva experiență de viață, sunt preocupați de construit case, schimbat mașini, schimbat parteneri.

 

Dar, revin la întrebare, chiar se schimbă lumea? Adică acum, când lumea arată ca la 37 de ani, nu mai există petreceri, dans, băute, chiul de la liceu, profesori, teze, note, corijențe, vacanțe cu cortul fără prea mulți bani în buzunar, fără griji? Ba da, există, toate există, lumea este la fel, în ansamblul ei, doar că eu sunt schimbarea pe care vreau să o văd în lume. Chestia asta chiar funcționează! Lumea este ceea ce devin eu. Sunt părinte? Lumea se va transforma tăcut, pe nesimțite într-o lume de părinți. Sunt student? Ca prin farmec te vei trezi într-o lume plină de studenți. Care-i mecanismul ce generează schimbarea? Habarnam și zău dacă contează! Important este că se întâmplă și că în felul ăsta pot schimba lumea după bunul meu plac și o poți schimba și tu.

 

Vrei o lume în care oamenii să planteze mai mulți copaci? Este suficient să plantezi tu copaci și în curând vei constata că ai în jurul tău o mulțime de oameni care fac același lucru și că cea mai mare parte din timp ți-o petreci printre copaci. Dispar betoanele? În niciun caz, ele sunt tot acolo, doar tu ai schimbat perspectiva.

Vrei o lume în care oamenii preferă să meargă cu bicicleta? Este suficient să mergi tu cu bicicleta și vei găsi exact lumea pe care o dorești. Dispar mașinile? Nu, doar că tu vei trăi într-o lume de biciclete.

 

Hai să încercăm una mai grea. Vrei să trăiești într-o lume armonioasă, cu oameni liniștiți, care-și văd de treaba lor, fără certuri, fără gălăgie, fără stres? Fii tu primul așa. Cum poți să devi armonios, liniștit, relaxat? Știu și eu, unii fac yoga pentru asta, alții fac sport, alții se retrag în locuri uitate de lume. Cert este că indiferent ce cale alegi, după ce ai ales-o și începi să o urmezi, te vei trezi într-o dimineață înconjurat de lumea pe care o vrei.

 

Înțelegi acum care-i diferența dintre a dori și a fi? Când îți dorești o lume într-un anume fel, te situezi în afara ei, într-o lume altfel, care poate nu-ți place și doar privești la lumea pe care o dorești, frustrându-te la maxim că nu o poți avea. Privește la toți revoltații care dau cu pumnul în masă și bat din picior că vor mai mult verde în capitală, făcând asta în centru, printre betoane. Ei își doresc cu ardoare, dar nu au lumea la care visează. Privește acum și la un voluntar care merge la plantări, cât de des. El este lumea pe care o dorește, înconjurat de oameni asemeni lui, liniștit și împăcat.

 

Tu, ești angajat cu contract de muncă, ai șef și faci ceea ce-ți spune șeful dar îți dorești să trăiești într-o lume în care să poți face ceea ce-ți place? Fii unul dintre cei care fac ce le place și o să găsești în curând lumea oamenilor care fac ceea ce le place!

 

Desigur, asta nu se face bătând din palme, uneori este nevoie de o strategie, de mai mulți pași, de sprijin, de timp, însă cel mai important lucru este să faci pasul de la a dori la a fi! Tu singur nu vei schimba lumea și poate că nici noi toți nu vom schimba mersul lucrurilor, dar dacă fiecare ar fi lumea pe care și-o dorește, eu cred că s-ar ajunge la un echilibru.

Marea provocare: Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume!

Articol preluat de pe : www.motivation.ro

 


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.