Ads Top

10 discursuri motivaționale TED dedicate femeilor

10 discursuri motivaționale TED dedicate femeilor

La conferințele TED, care se desfășoară în SUA din 1984, prezintă cei mai renumiți experți. Ei citesc lecții despre contemporanitate, dezvoltarea tehnologiilor, relațiile dintre oameni, autodezvoltarea și multe alte lucruri.

Aceste prelegeri pot să te ajute să te înțelegi pe tine și să înțelegi lumea din jur. Porniți subtitrarea în română și delectați-vă.

 

 

1.De ce aspectul exterior nu e suficient

Top modelul Cameron Russell, care se făcea remarcată în campaniile publicitare ale Victoria”s Secret și Chanel ne povestește de ce nu trebuie de pus pe primul loc aspectul exterior. Ea spune despre faptul că ne mințim de ceea ce vedem în reviste și recunoaște că cea mai mare calitate pentru ea este onestitatea.

 

2. Cum să ai succes în lumea bărbaților

Business-lady Leila Hoteit își împarte secretele creșterii sale în carieră. Ea recunoaște că cel mai greu în rolul de mamă a fost să explice fiicei de ce în lumea arabă conduc bărbații. Leila dă 3 sfaturi importante pentru cei care vor să aibă succes în lumea contemporană. Ea afirmă că trebuie să fii flexibil, să poți combina serviciul si familia li de asemenea să susții alte femei.

 

3. De ce vârsta de 30 nu e noua vârstă de 20

Psihologul Meg Jay pune accent pe importanța perioadei dintre 20 și 30 de ani. Această perioadă este una decisivă și recomandă să cheltuim acești ”zece ani de aur” pe autodezvoltare. Meg este convinsă că anume cerințele înalte față de sine însăși la această vârstă determină restul vieții fiecăreia. Jay recomandă să uitați de criza de identitate și să lucrați asupra personalității, să măriți cercul de comunicare și să vă creați propria familie.

 

4. Frumusețea fiecărui om este pe Pământ

Fotograful brazilian Angelica Dass a partajat un proiect de scară largă. Ea a făcut poze a 2500 oameni diferiți pentru a demonstra frumusețea și diversitatea culorilor pielii : de la culoarea ciocolatei negre până la culoarea de porțelan alb. Angelica a ieșit împotriva discriminării și superficialității aprecierii persoanelor.

 

5. Să le învățăm pe fete curajul, nu perfecțiunea

Problema este că fetele nu învață să fie curajoase, lor nu li se permite să greșească și să-și găsească calea singure înseși – consideră Reshma Saujani, care a organizat programarea unei întregi școli pentru femei tinere. Reshma vorbește despre pericolele aspirației permanente către ideal și acționează pentru ca educarea fetelor să nu difere de cea a băieților.

;

 

6. Arta de a cere

Muziciana Amanda Palmer povestește despre diferența mare dintre să impui pe cineva să facă ceva și să rogi pe cineva să facă ceva. Ea ne împărtășește experiența sa cu istoria despre cariera sa de muzician, de succes, care i-a reușit datorită comunicării sale cu oamenii și absenței fricii de a cere ajutor.

 

7. Puterea de a fi vulnerabil

Cercetător-narator (așa cum se numește pe ea Brene Brown) și-a împărtășit ideile despre relațiile dintre oameni, care ea le consideră sensul vieții. Brene este convinsă că nu trebuie să îți fie frică să îți demonstrezi capacitățile, doar vulnerabilitatea ne aduce mai aproape. Pentru fericire este suficientă sinceritatea, bărbăția de a fi neideal și propria permisiune de a trăi fericit.

 

8. Prietenia între femei există

Actrițele Jane Fonda și Lily Tomlin distruge legenda despre neexistența prieteniei între femei ”Am prietene, deci exist” –spune Fonda. Un dialog vesel dintre două femei, care prietenesc decurs de câțiva zeci de ani, inspiră.

 

9. Îmbrățișează fata din tine

”Îmbrățișează-ți fetița din interior” – roagă dramaturgul și activistul Eva Ensler. Prezentarea ei la conferința TED este dedicată temei ”natura femeii”. Eva este convinsă că anume suprimarea feminității a dus la dezastrele teribile, de aceea toți trebuie să învățăm din nou compasiunea, empatia, pasiunea, vulnerabilitatea, franchețea și percepția intuitivă a lumii.

 

10. Ce înseamnă să iubești pe cineva

Scriitoarea Mandy Len Catron povestea pentru ”New York Times” cum să te îndrăgostești de un băiat cunoscut de puțin timp după 36 de întrebări. După aceasta ea continuă să fie întrebată ”voi încă sunteți împreună?„ Scriitoarea reflectă asupra naturii iubirii și de aceea întrebările și răspunsurile trebuie să fie mult mai dificile.


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.