Ads Top

Ferește-te de “Negativisme”!

Ferește-te de “Negativisme”!

 

Negativisme… Gândul este energie; poți clădi o lume sau o poți distruge doar prin modul de a gândi. (Susan Taylor)

Fiecare corp viu este înconjurat de un câmp energetic. În funcție de o seamă de factori, acesta poate fi negativ sau pozitiv.

 

Conform artei “feng shui” (considerată de unii chiar știință), un foarte complex studiu al energiei existente făcut de chinezi, energia ființelor şi obiectelor ce ne înconjoară poate influența energia proprie.

 

Transferul necontrolat de energie dezechilibrează energia proprie. De exemplu, “deochiul” este o dezechilibrare energetică.

 

Sunt sigură că ați auzit de “Vampirii energetici”. Sunt acei oameni care se “hrănesc” cu pozitivitatea celor cu care intră în contact.

 

Să luăm de exemplu discuția a doua persoane. Una dintre ele își expune problemele celeilalte. Să le spunem ”vorbitor” si “ascultător”.

 

În funcție de anumiți factori, cum ar fi gradul de implicare şi agresivitatea ”vorbitorului” , “ascultătorul” poate fi bombardat cu energia negativă de care acesta se eliberează. Cu cât atitudinea este mai agresivă şi gradul de implicare mai mare, cu atât ascultătorul este mai afectat.

 

Nu vi s-a întâmplat niciodată ca, după ce ați stat de vorbă cu cineva care vi s-a plâns, să vă umpleți de nervi fără nici un motiv concret, nefiind implicați efectiv în problema respectivă?

 

Genul ăla “îți spun ție, că n-am cui” şi care crede că dacă spune ce-l doare se liniștește…

 

De fapt, ăsta este transferul de energie despre care vorbeam.

 

Unii au “darul” de a se plânge tot timpul! Aceia sunt cei mai periculoși!

 

Dacă “ascultătorul” conștientizează pericolul şi are puterea să se detașeze abordând obiectivismul, se poate feri de acest transfer de energie negativă.

 

Zilnic ne confruntăm cu situații în care suntem în pericol să ne încărcăm negativ.

 

Să luăm de exemplu celebrele “Știri de la ora 5”. Ați auzit cu toții de ele, sunt sigură! Modul în care ele sunt expuse este atât de personal şi de agresiv, încât subconștientul privitorului implicat în vizionare este pur şi simplu atacat de aceste informații nocive. Ele trec peste limita ideii de informație şi devin evenimente la care cei din fața televizorului participă emoțional.

 

Felul în care gândim este un alt element care contribuie la dezechilibrul armoniei. Ne va face mai sensibili emoțional.

 

O carte care tratează acest subiect este cea a lui Brian Tracy: “Schimbând gândirea, îți schimbi viața“. Carte pe care o recomand cu drag.

 

Dar ce trebuie să facem pentru a evita încărcarea negativă?

 

Păi, am putea, de exemplu, să ne păstrăm obiectivismul atunci când prietenii ne fac confidențe.

Această atitudine nu reprezintă lipsă de interes față de prietenul respectiv. Nici nu vă pune la îndoiala prietenia. O faceți doar pentru a vă proteja.

 

Am putea, de asemenea, să evităm accesarea de informații negative. Intoxicarea inutilă cu lucruri nu numai nefolositoare, ci nocive de-a dreptul.

 

Sau să evităm să ne expunem realizările sau eșecurile ostentativ, oricui. Adică să nu devenim “vorbitori”. Părerile celorlalți pot creea un adevărat dezechilibru.

 

Cum spunea Picasso: Tot ceea ce-ți poți imagina, este real . Așa că ai grijă ce-ți imaginezi. Să fie “de bine”.

 

Sursă: motivotion.ro


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.