Ads Top

10 Metode de a Căuta pe Google pe care 96% din utilizatori nu cunosc

10 Metode de a căuta pe Google

În era internetului și a tehnologiilor moderne, obținerea unei informații se poate face cu minim efort și maximă viteză. Bineînțeles cu condiția că știm cum să căutăm și unde. Mai jos îți vom prezenta 10 Metode de a căuta pe Google despre care 96% din utilizatori nu cunosc.

 

1. „Ori una ori alta”
Uneori nu suntem siguri că am auzit/memorizat o informație. Fără panică ! Pur și simplu introduceți la căutare mai multe variante separându-le prin «|» sau (eng.) «or» și apoi alegem varianta potrivită.

1

 

2. Căutare după sinonime
Profită de sinonimele din limba română. Dacă ai nevoie rapid să găsești o informație pentru o temă anumită, dar nu o frază anume – utilizează simbolul «~».

De exemplu rezultatul căutării «alimentație ~sănătoasă» îți oferă o gamă largă de informație, începând cu reguli, alimente, rețete.

2

 

3. Căutare în conținutul unui site
Se întâmplă să citești o informație interesantă pe un site, și peste o vreme îți dorești să o recitești sau să o distribui. Atunci poți prin intermediul motorului de căutare (google) poți căuta informația dată în conținutul site-ului, introducând adresa site-ului respectiv și informația necesară (ex. descopera-tee.com carti).

3

 

4. Puterea asterisc-ului (*)
Când uneori nu îți mai amintești denumirea exactă și doar câteva cuvinte din denumire, în ajutor îți vine asterisc-ul «*». Pur și simplu introduceți asterisc-ul în locul cuvintelor uitate/lipsă.

4

 

5. Atunci când știi doar câteva cuvinte dintr-o frază
O altă metodă eficientă de căutare, doar că în cazul când îți mai amintești doar una 2 cuvinte dintr-o frază, este cuvântul englez «AROUND» (aproximativ numărul cuvintelor lipsă). De exemplu: „Tu trebuie să fii schimbarea AROUND(5) lume.” – Gandhi

5

 

6. Un interval de timp

Dacă căutăm o informații cu privire la unele evenimente care sau petrecut într-o perioadă anume. Utilizăm următorul exemplu: descoperiri științifice 1900…2000.

6

 

7. Căutare după titlu sau adresă (link)
Pentru ca motorul de căutare să găsească cuvântul cheie în denumirea articolului – introduceți la căutare «intitle:» înainte de cuvântul căutat, iar pentru adresa url «inurl:» (fără spațiu între ele. Ex.: inurl:carti).

7,27,1

 

8. Site-uri asemănătoare

Dacă ați găsit ceva ce vă place foarte mult și doriți să găsiți site-uri similare, introduceți înaintea adresei respective «related:».

8

 

9. Caută o frază întreagă
Cea mai simplă metodă de căuta ceva concret și anume în ordinea introdusă – scrie fraza între ghilimele «" "». Această metodă îți garantează obținerea căutărilor în care se conține fraza introdusă pe deplin, fără rezultate în care se găsesc doar unele cuvinte din frază.

9

 

10. Fără cuvinte nedorite
Ca să excluzi cuvinte nedorite din căutare – este suficient să introduci simbolul « - » (minus).

10

 

Sursă: brightside.me


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.