Ads Top

Psihoterapeut : 7 sfaturi utile pentru a te simți fericit

Psihoterapeut : 7 sfaturi utile pentru a te simți fericit

Fericirea și starea de bine este în căutările fiecăruia dintre noi, în fiecare zi a vieții noastre, prin tot ceea ce facem.

Chiar dacă unii ar spune că ei nu caută așa zisa fericire, prin scopurile și acțiunile lor de zi cu zi ne arată că sunt în căutarea a ceva, ceva ce ei cred că le-ar aduce un plus valoare în viață.

Am căutat să va ofer câteva puncte de reper pentru a putea duce o viață mai liniștită cel puțin, mai echilibrată și presărată cu bucurii pe care le meritați, mai jos:


1: Nu te mai compara cu ceilalți.

Compară-te mai bine cu tine- cel din trecut.

Mulți oameni cred că nu o fac, însă arătăm că o facem prin tot ceea ce facem, acțiuni pornite din dorință de a avea mai mult cel mai adesea.

E bine să vrei mai mult de la tine, pe plan personal, dar când ajungi să fii nemulțumit pentru că nu poți avea cât are sau ce are vecinul sau ai dar cu eforturi uriașe ce măresc doză de stres din viața ta, atunci avem de-a face cu o problemă.


2: Investește mereu în dezvoltarea ta.

Momentul ca tu să ai grijă de tine și să investești valoare în tine este…. chiar azi.

Nu mai amâna asta și nu pierde cea mai prețioasă resursă – timpul. Nu uită, oricât ai fi de altruist, că dacă investești în tine investești automat și în familia ta, căreia o să ai ce să-i oferi – calmul tău și prosperitatea ta – în acord cu ceea ce vei deveni.

Mai mult – investești în societate, care va crește ca valoare o data cu tine.


3: Învață să lucrezi cu gândurile tale.

Știu că poate fi greu, mai ales dacă te-ai obișnuit să etichetezi totul în jurul tău. Dar reține că toate gândurile negative nu îți fac decât rău, judecând pui accent pe minusurile din viață ta și neîncrederea în ceilalți va scădea cu timpul.

Mai bine ia o foaie și notează în prima coloană ce gândești, în a două notează dacă există argumente contra/ exemple împotrivă a ceea ce susții și în ultima un nou gând care te-ar ajuta să evoluezi.

Sau apelează la un specialist că să înțelegi cum de te sabotezi singur în relațiile cu ceilalți.


4: Urmează-ți pasiunile, indiferent de vârstă.

Pasiunile noastre dau un mare plus valoare vieții pe care o trăim. Dacă până acum nu ai descoperit ce te pasionează, ai încredere în ceea ce ți-ar dorit dintotdeauna și pune în practică.

Răspunsul îl găsești sigur dacă stai tu cu tine câteva minute și cauți adânc în interiorul tău.


5: Încetează să mai faci lucruri doar pentru ceilalți.

După cum spuneam, credem că îi ajutăm pe ceilalți când ne dedicam lor total dar nu este așa. În timp doar îi încărcăm cu frustrarea noastră acumulată în urmă faptului că „am rămas în urmă”. De azi încearcă să faci lucruri pentru tine!


6: Oferă-ți în fiecare seara timp pentru tine.

Măcar 10 minute, înainte de culcare. Fă o regulă din asta!

Vei vedea cu siguranță diferența, te invit să îmi scrii cum a fost!


7: Ajută un străin în fiecare zi.

Fă ceva cu drag pentru un necunoscut, ceva care îl face să zâmbească. Poate fi un gest minor de a ajuta pe cineva să care o sacoșa, sau cum spuneam o simplă vorba bună.

Nu trebuie să oferi ceva material neapărat, vei vedea câtă satisfacție îți vor aduce aceste mici gesturi.


Viața ta va fi mai frumoasă…

Psihoterapeut

Emi Ghinea

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.