Ads Top

Acel cuvânt înfricoșător – ”nu”

nu

”Trebuie să învățăm cum să reacționăm în fața respingerilor fără a le lua prea personal.  Oricât de nebunesc ar părea, cei mai mulți dintre noi ratează nenumărate oportunități pentru că ne temem de micul cuvântul ”nu”.

Cuvântul ”nu” nu ne poate afecta sau răni fizic; ne poate afecta doar dacă noi îi permitem.

De câte ori ne sa întâmplat și se vai mai întâmpla să evităm anumite lucruri din cauză ca ne este teamă de respingere ? Chiar și acea persoană atrăgătoare pe care doream să o abordăm, dar nu am făcut-o. Sau o oportunitate profesională pentru care ar fi trebuit să candidezi, dar nu ai am făcut-o.Sau poate la acel nou telefon de afaceri pe care ar fi trebuit să îl dăm, dar nu am făcut-o. Toate aceste lucruri sau întâmplat pentru că am avut teama de acel mic cuvânt inofensiv ”nu.Nu este absurd că ne limităm astfel ? Nu facem decât să ne limităm propriile vieți ! Desigur, ca nimănui nu-i plac respingerile, dar dacă nu încercăm , nu vom crește niciodată și nu vom obține ceea ce ne dorim cu adevărat de la viață .

  Succesul în orice domeniu al vieții are și un element inițial de respingere. Aceasta ne permite să învățăm să învățăm și ne face mai puternici.

  Ia hotărârea de a nu te teme de respingere, ci de a te concentra, în schimb, asupra a ceea ce îți dorești de la viață. Până la urmă, nu ai nimic de pierdut. Răspunsul poate fi ”da și ”nu” – dacă este ”da”, e grozav !; dacă este ”nu”, poți oricând să încerci mai târziu, după ce vei fi învățat din experiența anterioară cum sa te descurci mai bine data viitoare. Adu-ți aminte că respingerea nu reprezintă decât o etapă către cele mai mari realizări.”

Fragment din cartea ”Descătușează-ți întregul potențial”

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.