Ads Top

Prezentul

prezent

  Prezentul este momentul  în  care se naște viitorul  nostru mai bun. Trecutul ne-a dăruit comori inestimabile de amintiri și experiențe, iar prezentul  ne oferă  șansa de a le folosi cu înțelepciune.

Prezentul ne oferă posibilitatea de a ne contura un viitor mult mai frumos. Dar perspectiva unui viitor ideal presupune plată unui anumit preț în prezent. Trebuie să învățăm această
oportunitate, căci altfel bunătățile viitorului vor fi pe veci pierdute.

   Obiectivele și ambițiile trecutului ne oferă recompensele de care ne bucurăm în prezent. Dacă aceste recompense sunt minore, înseamnă că și eforturile noastre au fost nesemnificative. Dacă eforturile prezente sunt la rândul lor minore, recompensele viitoare  vor  fi pe măsură.

Ziua de astăzi ne oferă 1.440 de minute: 86.400 de bătăi de ceasornic. Și bogații, dar și săracii au la dispoziție aceleași  24 de ore. Timpul  nu favorizează pe nimeni.  ,,Iată-mă!"

- spune ziua de astăzi. ,,Ce ai de gând să faci cu mine?"

Cât de eficient folosim fiecare zi din viață depinde în mare parte de atitudinea noastră. Dacă adoptam o atitudine pozitivă, putem transforma ziua de astăzi într-un nou început. Clipa de
față nu este interesată de eșecurile de ieri sau de regretele de mâine. Ne oferă  practic același dar de preț - cele 24 de ore – și speranță că le vom folosi într-un  mod înțelept.
   Cea mai mare oportunitate pe care o aduce ziua de astăzi este șansa  de a demara procesul schimbării. Astăzi – clipa prezentă  - este momentul în care ne putem inaugura noua viață.
   Poate fi vorba de o schimbare a modului  de a gândi, de o voce nouă care se face auzită sau de o atitudine nouă fără de personalitatea noastră, drumul  nostru în viață și destinația la care
vrem să ajungem. Ziua de astăzi poate să fie asemănătoare cu cea de ieri, cu cea de alaltăieri sau cu cea de săptămâna trecuta... Este doar o chestiune de atitudine.

Fragment din cartea ”Cele cinci elemente esențiale ale vieții” de Jim Rohn

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.