Ads Top

Ce cred alti oameni despre noi ? Comparatia cu altii.

Avem o nevoie înnăscută de a fi ca alţii, de a fi acceptaţi. Acest instinct de turmă ne permite să ne simţim în siguranţă. La şcoală, dacă suntem tachinaţi, putem fi determinaţi să ne simţim inadecvaţi, inferiori, altfel decât ceilalţi, inacceptabili - şi aceste lucruri pot fi foarte distructive.
    Vei fi probabil tachinat dacă eÅŸti foarte mic, înalt, gras, slab, porÅ£i ochelari sau un aparat dentar, vorbeÅŸti cu un accent diferit -aproape orice poate deveni un motiv al ridicolului ÅŸi se pare că nu poÅ£i face prea mult în legătură cu aceasta.

    De ce încearcă ceilalÅ£i să ne minimalizeze?
    Răspunsul este foarte simplu: pentru că prin distragerea atenÅ£iei îndreptate asupra lor, ei se simt în siguranţă. Ei au probleme ÅŸi încearcă să se ascundă sub diferite remarci, tachinări, intimidări. Este bine cunoscut că toÅ£i bătăuÅŸii sunt, de fapt, niÅŸte laÅŸi în sufletul lor. Increderea poate de asemenea să fie învăţată sau distrusă în mediul familial. Un părinte timid, retras, poate fi un exemplu de la care copilul învaţă.
    Dacă vrei să le dai copiilor tăi unul dintre cele mai măreÅ£e daruri din viaţă, alimentează-le încrederea. Cel puÅ£in, susÅ£ine-i în toate modurile, astfel încât să poată să trăiască ÅŸi să înveÅ£e această senzaÅ£ie, fiind asiguraÅ£i de sprijinul tău ÅŸi bazându-se pe iubirea ÅŸi pe aprobarea ta.       
    Copiii înfloresc atunci când sunt lăudaÅ£i, dar n-am cunoscut niciodată un copil înflorind sub un regim de critici. Acolo unde copiii simt că ei câştigă aprobare ÅŸi cunosc lauda, vor dori să continue ÅŸi să facă mai mult în mod activ, fără vreo acÅ£iune de constrângere din partea părinÅ£ilor sau a profesorilor. BineînÅ£eles, nu-Å£i sugerez să nu-Å£i corectezi niciodată copilul. Este adesea necesar de observat că lucrurile ar putea fi realizate mai uÅŸor sau cu mai mult succes făcându-Ie în mod diferit.
     Dar nu umili un copil în special în faÅ£a altora!

   

    ComparaÅ£ia noastră cu alÅ£ii ne poate face să ne simÅ£im neadecvaÅ£i ÅŸi noi ne alimentăm cu aceste sentimente negative cum ar fi: Niciodată nu voi putea să fac acest lucru ...Nu sunt folositor la nimic ... Åžtiam că voi eÅŸua ... Sunt la limita de a da greÅŸ. Este o particularitate specifică a naturii umane de a se concentra asupra eÅŸecurilor. Ne reîntărim eÅŸecurile prin retrăirea lor încă o dată ÅŸi încă o dată, până când devenim total convinÅŸi că nu există nici o cale de ieÅŸire ÅŸi ne săpăm ÃŽntr-adevăr singuri groapa.
    Minunatul adevăr este acela că fiecare dintre noi este unic ÅŸi fiecare are propria contribuÅ£ie la ceea ce face - abilităţi ca aceea de a fi un bun ascultător, de a înÅ£elege pe cei în vârstă sau de a avea răbdare cu copiii mici sunt la fel de importante ca ÅŸi aceea de a face să zboare un aeroplan sau de scrie o gazetă tehnică.

     Cum depăşim o imagine de sine precară? Cu ce se luptă de fapt propriul nostru interior? O dată ce realizezi că adevărata bătălie este între tine ÅŸi modul în care te vezi pe tine însuÅ£i, poÅ£i să începi să faci ceva în acest sens. Pentru a face acest lucru, concentrează-te pe elementele bune, pe aspectele pozitive legate de tine. Nu te lăsa descurajat de oamenii care cred că sunt mai buni decât tine. Ei au propria lor problemă. Aceasta este de obicei opinia lor exagerată despre ei înÅŸiÅŸi ÅŸi deseori ia forma unui snobism.
    Să crezi că eÅŸti superior pentru că ai avut privilegiul unei instrucÅ£ii sau educaÅ£ii mai bune neagă total acest privilegiu. Trebuie să câştigi respectul celorlalÅ£i. Respectul nu este un drept automat, din naÅŸtere sau din educaÅ£ie, ÅŸi nu se obÅ£ine nici prin bogăţie. Dacă te concentrezi pe lucrurile pe care le faci bine, pe cele pe care le-ai reuÅŸit, părerea despre tine va începe să se îmbunătăţească, iar încrederea în tine ÅŸi abilitatea ta vor creÅŸte.

    Gânduri mici, neobiÅŸnuite, vor începe să se strecoare: Poate voi area succes ... AÅŸ putea, pur ÅŸi simplu, doar să fac ... Nu e nici o pagubă să ÃŽncerc. .. AminteÅŸte-Å£i că a fi altfel nu te face mai bun sau mai rău. EÅŸti pur ÅŸi simplu tu, cu calităţile tale unice ÅŸi contribuÅ£ia ta individuală la construcÅ£ie.

  Nimeni nu poate simÅ£i ca tine; nimeni nu are simÅ£ul umorului cum îl ai tu, sau modul tău de a privi lucrurile; nimeni altul nu poate iubi ca tine; nimeni nu are amprente digitale cum ai tu; nimeni nu poate semna numele tău ca tine.

Are you in control? de Wendy Grant


Un comentariu:

  1. Util articol, cu informatii complexe.
    Felicitari pentru blog, curaj si perseverenta, abia descopar blog, ca tot promisesem cindva ca voi zice parerea vis-a vis de el.

    RăspundețiȘtergere

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.