Ads Top

Cum să citești mișcările ochilor?

      Mișcarea ochilor este un indicator al sistemului de reprezentare. Putem deci, în orice clipă, să știm cum își structurează o presoană existența. cum și-o reprezintă. Cunoscând un pic mai multe despre mișcarea ochiilor, îți poți ameliora semnificativ simbolurile interpersonale, căci cu cât vei avea mai multe informații despre interlocutorul tău cu atât îți va fi mai ușor să comunici adecvat și bineînțeles eficient. Acordând adenție semnelor, vei ajunge rapid să cunoști sau să percepi oamenii pe care dorești să ți-i apropii și pe ce pe care preferi să-i eveiți.

     În ceea ce privște mișcarea ochilor în special, vei capabil, după această scurtă prezentare, fără practică, să recunoști o privire ce nu corespunde cu ceea ce ți s-a relatat. Îți rămâne să descoperi de ce această persoană te minte ori îți ascunde anumite lucruri și apoi să decizi dacă dorești cu adevărat să întreții sau o conversație cu ea. Pentru a-ți explica principiile de bază, îți prezentăm un grafic și un tabel care îți vor facilita înțelegerea.

Mișcările ochilor

Tabelul recapitulativ: mișcările ochilor

Tabelul recapitulativ: mișcările ochilor

Note:

- Atunci când interlocutorului tău sînt îndreptați în sus, ei indică o reprezentare vizuală; când privesc îm gol, ficși sau defocalizați, indică fie căutarea unei informații, fie un acces vizual.

- La anumite persoane, există o inversiune între dreapta și stînga. Pune-i interlocutorului tău o întrebare care să-i aducă în minte o imagine rememorată: Apoi verifică dacă privirea i se îndreaptă spre stânga; în caz contrar, e de ajuns să inversezi totul.

- Accesul la modurile kinestezic și auditiv intern se face privind în jos. Invers, dacă dorești să-ți reduci ori să-ți controlezi emoțiile, înalță privirea…

Arta de a-l asculta pe celâlalt – Militon Cameron

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.