Ads Top

Cum oferim cadouri? 26 de greșeli și reguli pe care trebuie să le știi.

 

     A dărui este considerat a fi un gest nobil, un gest prin care ne manifestăm afecțiunea, generozitate și respectul față de cineva. Se spune că a oferi un dar este o adevărată artă și că în Japonia - țara  politeții - se  fac  cursuri  speciale în care se învață despre toate aspectele artei de a dărui. Începând cu simplele mesaje pe care le transmitem atunci când dăruim și finisând cu semnificația florilor, toate fac parte din arta de a dărui.
Pentru a face o impresie cât mai bună și rămâne în amintirea persoanei căreia dorești să-i oferi sau când primești un dar ține minte o listă de greșeli pe care trebuie evitate, reguli ce e bine să le știm cu toții:

    înlătură cu grijă prețul de pe cadou, excepție  fac  discurile  și  cărțile, de  pe  acestea  prețul nu  se  șterge.

   list-dots  dedicații și mesaje nu se scriu în cartea pe care o dăruim, aceasta o poate face doar autorul, dar se  va  pune  între  filele  ei  o  hârtie  elegantă  sau  o  carte de  vizită  pe  care  ne  putem  exprima  gândurile  bune.

   list-dots  nu  vom  oferi  obiecte  voluminoase  ce  ocupă  mult  loc  și  în nici  un  caz  animale  sau  păsări , daca  nu  am  întrebat  în prealabil.

   list-dots  nu  vom  face  cadouri  obiecte  pe  care  le  avem  în  casă și  nu  ne  plac, sau sunt într-un fel uzate.

   list-dots  dacă primiți un cadou ambalat, deschideți-l în momentul când îl primiți, față de cel care îl oferă.

   list-dots  în cazul când sunt oferite ciocolate, sau fructe este recomandat să se servească cu ele oaspeții, dar nu să fie puse într-un dulap pentru a fi servite mai târziu.

   list-dots  nu  vom da  nimănui  cărți  pe  care  nu  le-am  citit sau  măcar  nu  am  primit  asigurări  de  la  o  persoană competentă  că  merită  a  fi  citite.

   list-dots  persoanelor  cu  care  nu  suntem  în  relații  apropiate nu  le  vom  oferi  obiecte  de  îmbrăcăminte  sau  de  toaleta.

   list-dots  nu  se  oferă  și  nu  se  țin  în  casă  flori artificiale,  oricât  de  reușite  ar  fi  aceste imitații, este  de  foarte  prost  gust.

   list-dots  nu este politicos să refuzăm un cadou chiar dacă acesta nu ne place, deoarece putem jigni persoana, care a depus suflet şi atenţie pentru a ne face nouă plăcere.

   list-dots  din  păcate  se  răspândește  obiceiul  de  a  da  bani  în loc  de  cadou, excepție fac doar rudele de familie, dar și atunci este recomandat de a se oferi un cadou ales cu drag.

   list-dots  florile  nu se  oferă  fără  ambalajul  în  care  le-am  cumpărat , chiar  dacă  este  foarte  frumos.

   list-dots  nu  cumpărăm  și  nu  oferim  farduri , colonii , spray-uri  la  întâmplare , numai  pentru  a  cumpăra  ceva, preferințele diferă de la om la om iar dacă nu le cunoaștem să evităm acest tip de cadou chiar dacă valorează mult.

   list-dots  nu  se  duc  flori  bărbaților  decât  dacă  sunt  la spital, sau în cazul aniversării se oferă soției sale.

   list-dots  florile pe care le primim vor fi puse imediat în cameră unde are loc evenimentul într-un vas special, și nicidecum într-o altă încăpere unde nu sunt la vedere.

   list-dots  în  nici  o  situație  nu  se  refuză  florile  ce  ni  se oferă în dar.

   list-dots  florile  pe  care  le  primim  le  așezăm  imediat  într-un  vas  cu  apă.

   list-dots nu este necesar să povestim despre dificultățile prin care am trecut ca să facem rost de cadou cât și despre valoare acestui dar.

   list-dots  florile se oferă încă  înainte de a intra în casă și le vom oferi cu cozile  în  jos. (oferim flori, nu cozi!).

   list-dots  dacă ați decis să dăruiți băuturi precum vinuri sau șampanie atunci se recomandă să ambalați sticla în cutii speciale.

   list-dots  de obicei băuturile alcoolice se oferă bărbaților maturi și nicidecum adolescenților sau femeilor.

   list-dots  evitați să oferiți în dar obiecte religioase, perle, batiste, ceasuri, oglinzi, cuțite (atât în Vest cât și în Est, este un semn rău).

   list-dots  un bărbat căsătorit nu oferă flori unei domnișoare, și o femeie - unui bărbat.

   list-dots  cu produse cosmetice și de igienă este mai bine să nu riști când vine vorba de o femeie.

   list-dots  atunci când sunt aduse în dar cadouri de valoare acestea trebuie să se potrivească cu valoarea statutului destinatarului

   list-dots  după  o  veche  tradiție , îndrăgostiții  care  s-au  despărțit  nu  își  restituie  unul  altuia  cadourile  primite.

*și la final cea mai de preț regulă este să dăruiști din suflet.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.