Cum oferim cadouri? 26 de greșeli și reguli pe care trebuie să le știi.
A dărui este considerat a fi un gest nobil, un gest prin care ne manifestăm afecțiunea, generozitate și respectul față de cineva. Se spune că a oferi un dar este o adevărată artă și că în Japonia - țara politeții - se fac cursuri speciale în care se învață despre toate aspectele artei de a dărui. Începând cu simplele mesaje pe care le transmitem atunci când dăruim și finisând cu semnificația florilor, toate fac parte din arta de a dărui.
Pentru a face o impresie cât mai bună și rămâne în amintirea persoanei căreia dorești să-i oferi sau când primești un dar ține minte o listă de greșeli pe care trebuie evitate, reguli ce e bine să le știm cu toții:
înlătură cu grijă prețul de pe cadou, excepție fac discurile și cărțile, de pe acestea prețul nu se șterge.
dedicații și mesaje nu se scriu în cartea pe care o dăruim, aceasta o poate face doar autorul, dar se va pune între filele ei o hârtie elegantă sau o carte de vizită pe care ne putem exprima gândurile bune.
nu vom oferi obiecte voluminoase ce ocupă mult loc și în nici un caz animale sau păsări , daca nu am întrebat în prealabil.
nu vom face cadouri obiecte pe care le avem în casă și nu ne plac, sau sunt într-un fel uzate.
dacă primiți un cadou ambalat, deschideți-l în momentul când îl primiți, față de cel care îl oferă.
în cazul când sunt oferite ciocolate, sau fructe este recomandat să se servească cu ele oaspeții, dar nu să fie puse într-un dulap pentru a fi servite mai târziu.
nu vom da nimănui cărți pe care nu le-am citit sau măcar nu am primit asigurări de la o persoană competentă că merită a fi citite.
persoanelor cu care nu suntem în relații apropiate nu le vom oferi obiecte de îmbrăcăminte sau de toaleta.
nu se oferă și nu se țin în casă flori artificiale, oricât de reușite ar fi aceste imitații, este de foarte prost gust.
nu este politicos să refuzăm un cadou chiar dacă acesta nu ne place, deoarece putem jigni persoana, care a depus suflet şi atenţie pentru a ne face nouă plăcere.
din păcate se răspândește obiceiul de a da bani în loc de cadou, excepție fac doar rudele de familie, dar și atunci este recomandat de a se oferi un cadou ales cu drag.
florile nu se oferă fără ambalajul în care le-am cumpărat , chiar dacă este foarte frumos.
nu cumpărăm și nu oferim farduri , colonii , spray-uri la întâmplare , numai pentru a cumpăra ceva, preferințele diferă de la om la om iar dacă nu le cunoaștem să evităm acest tip de cadou chiar dacă valorează mult.
nu se duc flori bărbaților decât dacă sunt la spital, sau în cazul aniversării se oferă soției sale.
florile pe care le primim vor fi puse imediat în cameră unde are loc evenimentul într-un vas special, și nicidecum într-o altă încăpere unde nu sunt la vedere.
în nici o situație nu se refuză florile ce ni se oferă în dar.
florile pe care le primim le așezăm imediat într-un vas cu apă.nu este necesar să povestim despre dificultățile prin care am trecut ca să facem rost de cadou cât și despre valoare acestui dar.
florile se oferă încă înainte de a intra în casă și le vom oferi cu cozile în jos. (oferim flori, nu cozi!).dacă ați decis să dăruiți băuturi precum vinuri sau șampanie atunci se recomandă să ambalați sticla în cutii speciale.
de obicei băuturile alcoolice se oferă bărbaților maturi și nicidecum adolescenților sau femeilor.
evitați să oferiți în dar obiecte religioase, perle, batiste, ceasuri, oglinzi, cuțite (atât în Vest cât și în Est, este un semn rău).
un bărbat căsătorit nu oferă flori unei domnișoare, și o femeie - unui bărbat.
cu produse cosmetice și de igienă este mai bine să nu riști când vine vorba de o femeie.
atunci când sunt aduse în dar cadouri de valoare acestea trebuie să se potrivească cu valoarea statutului destinatarului
după o veche tradiție , îndrăgostiții care s-au despărțit nu își restituie unul altuia cadourile primite.
*și la final cea mai de preț regulă este să dăruiști din suflet.
Niciun comentariu:
Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.