Ads Top

Iubeşti cu adevărat?

Iubeşti cu adevărat?
 Lise Bourbeau :
    Felul în care iubeşti este bun pentru tine dacă nu îţi produce emoţii neplăcute. Emoţiile precum furia, nerăbdarea, ranchiuna, tristeţea, sentimentul de respingere etc. sunt semne care îţi arată faptul că felul tău de a iubi are nevoie să fie îmunătăţit dacă, bineînţeles, îţi doreşti să fii mai fericit (mai fericită) în relaţiile tale (cu prietenii, copii, partenerul-partenera etc.)

     A iubi înseamnă să accepţi dorinţele, opiniile, comportamentele celorlalţi, chiar dacă nu eşti de acord cu ele şi chiar dacă nu înţelegi de ce sunt astfel. Lise Bourbeau A iubi rămâne mijlocul prin excelenţă de a atinge fericirea adevărată, la care aspirăm cu toţii.
    Cu toţii vrem să învăţăm să iubim, în ciuda situaţiilor dificile precum violenţa, gelozia, indiferenţa, respingerea, sărăcia etc. Pentru unii este dificil să fie deschişi în faţa acceptării, deoarece se tem că, acceptând o situaţie care îi deranjează, aceasta nu se va schimba niciodată şi astfel va trebui să o trăiască mereu. Însă am constatat că se întâmplă exact contrariul. Testaţi experienţa!

   Iubirea (acceptarea) are o putere de vindecare enormă şi nu doar la nivel psihic. Acceptarea duce la transformarea definitivă a situaţiei neplăcute. Această schimbare se poate produce în mai multe feluri şi, adeseori, într-un mod neaşteptat. Cu toate acestea, fiecare are limitele sale şi este important să ţinem cont de ele şi să le respectăm.

   Este imposibil să te simţi iubit de către ceilalţi dacă nu poţi să te iubeşti pe tine însuţi. Dacă te simţi judecat sau criticat, acest lucru se întâmplă pentru că tu însuţi te critici şi te judeci în sinea ta. Când ţi-ai spus ultima oară « Mă iubesc » şi ai simţit cu adevărat acest lucru?               
   Acceptându-te pe tine, acordându-ţi dreptul de a fi tu însuţi, de a vea anumite comportamente cu care ceilalţi şi tu însuţi nu sunteţi uneori de acord şi având mereu în minte unde vrei să ajungi, vei reuşi să-ţi dezvolţi dragostea pentru tine însuţi. În plus, îţi sugerez să faci o listă cu toate calităţile tale, pe care să o actualizezi în fiecare săptămână. Acest lucru te va ajuta să intri în contact cu persoana minunată care eşti tu.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.