Ads Top

3 lecţii de viaţă pe care era bine să le fi învăţat mai devreme

Dr. Paul Hartunian
       Când mă gândesc la trecut, realizez că în viaţa mea mi-am însuşit trei lecţii, care mi s-au imprimat bine în minte:

       1. N-am avut niciodată cu adevărat de ce să mă tem. Ocaziile pe care le-am ratat, oamenii de care nu m-am apropiat, starul rock care mi-aş fi dorit să ajung – toate au fost sacrificate pe altarul fricii – care nu a avut niciodată o bază reală.
       2. Am luat cele mai proaste decizii şi am acţionat cel mai greşit atunci când m-am simţit mărunt, slab sau când am fost intens preocupat doar de mine însumi; când am făcut comentarii mai puţin plăcute despre alţi oameni; când am fost afectat de influenţe negative din exterior.
       3. Mă aflu pe această planetă pentru scopuri mai înalte decât acumularea de bogăţii. Cu treisprezece ani în urmă, un câine pe nume Milo mi-a schimbat viaţa profund şi pentru totdeauna. El a dat existenţei mele un sens complet nou. M-a ajutat să-mi dau seama că unul dintre principalele motive pentru care am fost destul de norocos încât să acumulez o avere substanţială era acela de a folosi banii pentru a ajuta câinii fără adăpost, maltrataţi sau abandonaţi.

       Milo m-a învăţat şi ce înseamnă umilinţa. Stând pe podium, după ce susţin o conferinţă de 90 de minute înaintea unui auditoriu format din sute de oameni, conferinţă pentru care primesc ovaţii de la publicul admirator şi un onorariu egal cu salariul anual al multor oameni, am foarte clar în minte faptul că a doua zi, la aceeaşi oră, o să fiu înapoi în curtea din spatele casei, curăţând locul unde trăiesc o duzină de câini salvaţi de pe drumuri pe care i-am luat în grija mea.
Mulţumesc, Milo.

Dr. Paul Hartunian este un conferenţiar faimos, autor şi expert în domeniul publicităţii.
(Manual pentru viață de Joe Vitale)

 


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.