Ads Top

Robert Kiyosaki–11 cărți pentru dezvoltarea personală și financiară gratis

 

1. Afaceri Interactive de Robert Kiyosaki
 Afaceri Interactive de Robert Kiyosaki      "Mi-au trebuit 30 de ani și două afaceri eșuate pentru a câștiga educația și experiența necesară construirii unei afaceri de succes. Sectorul network marketingului oferă un sistem de afaceri la cheie oricui vrea să obțină controlul asupra viitorului său financiar. "Tatăl meu cel bogat m-a învățat că unul dintre cele mai puternice concepte în lumea afacerilor este conceptul de «rețea». El spunea: «Cei mai bogați oameni din lume caută rețele sau și le construiesc; toți ceilalți caută un loc de munca. Poți să ai cea mai grozavă idee sau cel mai grozav produs, dar vei avea succes numai dacă ai o rețea prin care să-i informezi pe oameni despre ideea sau produsul tău și o rețea de distribuție prin care să le poți vinde».

2. Atingerea regelui Midas de Robert Kiyosaki
      Atingerea regelui Midas de Robert Kiyosaki„Atingerea regelui Midas” reprezintă o metaforă a oamenilor de succes. Subtitlul cărţii este „De ce unii antreprenori se îmbogăţesc, iar cei mai mulţi nu”. Este o carte dură şi sinceră, recomandată celor care au trecut deja prin ceva experienţe de afaceri sau de viaţă. M-am recunoscut în ea, cu bune şi cu rele. Cartea este interesant structurată, prezentând, pe rând, cele cinci puncte ale Atingerii regelui Midas: tărie de caracter, concentrare, brand, relaţii, lucruri mărunte care contează. Fiecărui punct îi corespunde un deget de la mână, pentru a ne fi mai uşor să reţinem aceste caracteristici. „Atingerea Regelui Midas” nu ne învaţă ceva neapărat. Ci ne… reaminteşte. Fiecare om are propria lui experienţă, iar această carte ne prezintă experienţele lui Donald Trump şi Robert Kiyosaki, iniţial separate dar puse la comun, punctând atât greşelile acestora, cât şi reuşitele.

3. Cadranul banilor de Robert Kiyosaki
Cadranul banilor de Robert Kiyosaki      În "Cadranul banilor" e prezentată o clasificare absolut genială a surselor de venit: angajat (A), liber profesionist (L), proprietar de afacere (P), investitor (I). Ca urmare a lecturii cărții foarte multe persoane din categoria A și L au decis să devină P și I. Iar ceea ce s-a întâmplat este că la începutul activității de P și I au avut succes, au câștigat ceva bani, apoi, brusc, au pierdut bani și au eşuat în afacere. Asta aduce foarte multă frustrare (mai ales dacă banii au fost împrumutați) și foarte multă durere emoțională (familia și rudele te învinovățesc că ai pierdut banii pe care puteai să îi folosești mai bine să pleci într-un concediu sau să-ți cumperi o casă/mașină nouă), ai pus în pericol siguranța financiară a familiei și de aici începe un vârtej de învinovățiri și auto-învinovățiri care duce la un efect de domino cu rezultate super-negative în relația de cuplu și în viața de zi cu zi.

seperator

4. Cine mi-a luat banii de Robert Kiyosaki
Cine mi-a luat banii de Robert Kiyosaki      „Sfaturile convenționale pe care le primim din domeniul financiar ne recomandă să economisim banii și să-i investim pe termen lung. Cu alte cuvinte, să ne parcăm banii. Acesta nu este sfatul tatălui bogat. Sfatul său este să ne mărim viteza de mișcare a banilor... nu să-i parcăm.“ - Robert T. Kiyosaki

„Din cauza ratei cele mai scăzute a siguranței unui loc de munca, nu a fost niciodată mai important să preluați controlul vieții dumneavoastră financiare. Dacă sunteți pregătiți să deveniți mai mult decât «un investitor obișnuit», atunci această carte vă va învăța metodele prin care banii dumneavoastră vor munci mai mult și mai rapid în favoarea dumneavoastră.“ - Sharon L. Lechter. Prezintă metode și tehnici clare de creștere a vitezei de acumulare a banilor. Vă pot spune din experiența personală că funcționează.

seperator

5. Conspirația celor bogați de Robert Kiyosakires_2af1ecb7b84f59119e633dffc46fc4d0
      Conspiraţia celor bogaţi. Cele opt noi reguli ale banilor prezintă viziunea lui Robert Kiyosaki asupra economiei globale şi analizează cauzele pentru care oamenii se confruntă cu dificultăţile crizei contemporane. Autorul înfăţi­şează complexul de factori care au creat haosul economic şi prezintă pro­punerile sale de soluţii pentru problemele financiare actuale.Conspiraţia celor bogaţi demonstrează că momentele ce par a fi extrem de dificile reprezintă, de fapt, o oportunitate pentru oameni de a investi în educaţia lor financiară. Robert Kiyosaki a abordat o perspectivă nouă şi inovativă în această carte, care a fost mai întâi publicată online. Oamenii care au aplicat recomandările seriei Tată bogat în vieţile lor — dar şi cititorii ce se confruntă cu actualele circumstanţe economice dificile — au fost invitaţi să devină contribuitori la scrierea cărţii, oferind feedback la propunerile avansate de Kiyosaki. Ediţia de faţă este rezultatul acestui proces interactiv.

seperator

6. Ghid de investiții de Robert Kiyosaki
 Ghid de investiții de Robert Kiyosaki      „A investi poate avea semnificații diferite pentru oameni diferiți. Exista, de fapt, investiții care se adresează celor bogați, celor săraci sau celor provenind din clasa de mijloc. Ghid de investiții este un ghid pe termen lung pentru oricine dorește să se îmbogățească și să poată investi în afaceri destinate bogaților. După cum afirmă și titlul, cartea este un ghid și nu oferă garanții... după cum nici tatăl meu bogat nu mi-a oferit vreo garanție, ci doar îndrumare.“ - Robert T. Kiyosaki
    
„Cu toții ne putem face trei planuri financiare: unul care să ne aducă siguranță, unul care să ne asigure confort și unul care să ne facă bogați. Ghid de investiții este o carte care prezintă din interior planul financiar de îmbogățire al antreprenorului.“ - Sharon L. Lechter

seperator

7. Profețiile tatălui bogat de Robert Kiyosaki
      Profețiile tatălui bogat de Robert KiyosakiProfeţiile tatălui bogat vă vor arăta cum pensionarea ne va afecta pe noi toţi, indiferent de vârstă şi de situare geografică, cândva în viitorul apropiat. Iar după ce expune motivele care stau la baza crahului ce va să vie, cartea arată nu doar cele mai bune căi de a ne asigura menţinerea bogăţiei, dar şi cum anume să prosperăm datorită evenimentelor care se apropie.

Profeţiile tatălui bogat vor face mai mult decât să vă convingă de iminenta prăbuşire a pieţei de acţiuni. Cartea va arăta cum să vă construiţi propria arcă personală, care să vă asigure nu doar că veţi supravieţui furtunii ci că veţi şi profita de pe urma ei. Şi veţi profita din plin.

seperator

8. Școala de afaceri de Robert Kiyosaki
Școala de afaceri de Robert Kiyosaki„Datorită faptului că nu mi-am câştigat averea din întemeierea unei afaceri de marketing în reţea, am avantajul de a fi puţin mai obiectiv în privinţa acestui subiect. Cartea de faţă descrie adevăratele valori ale unei afaceri de marketing în reţea — valori care depăşesc simplul potenţial al dobândirii de venituri uriaşe. În sfârşit am găsit o afacere cu faţă umană.“
Robert T. Kiyosaki
Reţeta succesului pusă la dispoziţia cititorilor e simplă şi urmează trei paşi: construirea unei afaceri de succes, reinvestirea veniturilor în afacerea respectivă şi investirea într-o altă afacere, preferabil în domeniul imobiliar.
Şcoala de afaceri oferă o lecţie de îmbogăţire, lucru văzut nu ca scop în sine, ci ca mijloc de atingere a libertăţii financiare. Surprinzător, nu educaţia intelectuală primează pentru atingerea succesului, ci aceea emoţională. Nu cei mai inteligenţi oameni devin bogaţi, ci cei mai hotărâţi, cei care ştiu să aibă vise măreţe şi sunt capabili să îşi creeze şi să urmeze planuri pentru îndeplinirea acestora.

seperator

9. Tată bogat tată sărac de Kiyosaki Robert
Tată bogat tată sărac de Kiyosaki RobertRobert T. Kiyosaki este copilul bogat al unor oameni săraci. El si-a dorit dintotdeauna să nu muncească asemeni tatălui său, care, în ciuda faptului că avea un salariu consistent, era veșnic îngropat în datorii. Concluzia lui este că, în principal, problemele financiare provin din faptul că anii mulți de școala nu ne învață nimic despre cum funcționează banii, ci doar cum să muncim din greu pentru ei. Iar atunci când ți avem mulți, puțini, - nu știm cum să-i folosim în favoarea noastră într-un mod eficient. Nu nesocotim faptul că relația cu banii este una de putere: ori îi stăpâniți, ori deveniți sclavii lor. Aceasta carte aruncă în aer mitul care spune că trebuie să câștigi mult că să te îmbogățești.

seperator

10. Tânăr și bogat de Robert Kiyosaki
       Tânăr și bogat de Robert KiyosakiAceastă carte se referă la felul în care am pornit noi la drum, neavând nimic, şi ne-am retras din activitate eliberaţi de griji financiare, în mai puţin de zece ani. Aflaţi cum puteţi face acelaşi lucru.
Dacă nu vreţi să trudiți din răsputeri toată viaţa… această carte vă este destinată. De ce să nu vă retrageţi la pensie tineri şi bogaţi?
         Tânăr şi bogat
• Pârghia minţii. Aceasta este cea mai importantă secţiune a cărţii. Veţi afla de ce nu banii vă fac bogaţi. Însă cea mai puternică formă de pârghie, mintea, are capacitatea de a vă îmbogăţi ori sărăci.
• Pârghia planului. Pentru a vă putea retrage tineri, aveţi nevoie de un plan. Un plan care să pornească de la zero (pentru că nu aveţi nimic) şi să aibă un obiectiv şi un termen limită.
• Pârghia acţiunilor. În Era Informaţională, educaţia e mai importantă ca oricând. Numai că uneori, pentru a avea succes, trebuie să vă obişnuiţi să nu urmaţi sfaturile primite la şcoală. Deci, învăţaţi cum să faceţi greşeli şi să eşuaţi.
• Pârghia primului pas. Aflaţi cum să vă menţineţi pe un trend ascendent.

seperator
11. Un IQ financiar mai bun de Robert Kiyosaki
Un IQ financiar mai bun de Robert Kiyosaki       „Această carte nu conţine sfaturi financiare. Dar te ajută să devii mai inteligent în plan financiar, aşa încât să poţi înţelege informaţiile pe care le primeşti şi să-ţi găseşti propria cale spre nirvana financiară. Pe scurt, să ajungi bogat devenind mai inteligent.“
         Un IQ financiar mai bun
  Niciodată nu e prea târziu să înveţi, mai ales în contextul noului tip de capitalism în care trăim. Nu mai e suficient să economiseşti, să-ţi plăteşti datoriile şi să investeşti într-un portofoliu diversificat. Şi dacă şcolile tradiţionale nu predau bazele finanţelor personale, poţi începe singur să-ţi extinzi cunoş­tinţele, pentru a-ţi schimba viitorul. Kiyosaki prezintă cele cinci tipuri de IQ financiar, necesare fiecărei persoane care doreşte să obţină independenţa financiară.

download


Un comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.