Ads Top

Carl Gustav Jung - Despre oameni

  
       
 „M-a impresionat întotdeauna faptul că există un număr surprinzător de mare de indivizi care nu-şi folosesc niciodată mintea, dacă pot evita acest lucru, şi tot atât de mulţi care-şi folosesc mintea, dar într-un mod uimitor de prostesc.
      M-a surprins totodată, să constat că mulţi oameni inteligenţi şi complet treji trăiesc (pe cât poţi da seama) de parcă n-ar fi învățat niciodată să-şi folosească organele de simţ nu văd lucrurile din faţa ochi-lor, nu aud cuvintele care le sună în urechi, nu observă lucrurile pe care le ating sau le gustă.
      Unii trăiesc fără a fi conştienţi de starea propriului corp. Sunt alții care par să trăiască în cea mai ciudată stare de conştiinţă, de parcă starea la care au ajuns azi e definitivă, fără posibilitatea schimbării sau ca şi cum lumea şi psihicul ar fi statice şi ar rămâne aşa pe vecie.
       Ei par complet lipsiţi de imaginaţie şi se bazează în întregime şi exclusiv pe percepțiile senzoriale. Întâmplarea şi posibilitatea nu există în lumea lor, iar în «azi» nu există cu adevărat un «mâine». Viitorul este doar repetarea trecutului”.

„A fi normal
este ţelul ideal al celor neîmpliniţi.”


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.