Ads Top

Ce este imaginea de sine ?

Ce este imaginea de sine ?

Imaginea de sine reprezintă modul în care te percepi în imaginația ta. Aceasta este foarte puternică deoarece comportamentul tău nu va devia aproape niciodată de la harta sa interioară. Funcționează ca o profeție care se autorealizează, spunându-ți cum să te comporți şi să acționezi în conformitate cu genul de persoană care crezi că ești. Totuși, mulți oameni nu realizează că au o imagine despre sine până nu o caută.

        Cu toții am întâlnit persoane atrăgătoare care se consideră urâte: prea grase sau prea slabe, prea tinere sau prea bătrâne. Dacă tu crezi cu adevărat că nu ești o persoană atrăgătoare, îți vei sabota singur orice încercare de a schimba această situație. Şi, pentru că nu vei fi în formă, oamenii te vor considera în mod inevitabil neatrăgător, iar profeția este îndeplinită.

       Studiile au arătat că mulți oameni care primesc în mod neașteptat sume mari de bani, câștigate la loterie sau în urma unei moșteniri, obișnuiesc să le piardă aproape la fel de repede cum le-au primit. Chiar şi cei care câștigă propriii bani obișnuiesc să-i piardă dacă suma pe care o câștigă este mai mare decât consideră ei că ar merita să primească. Se simt stingheriți de banii in plus şi încearcă să-i cheltuiască, să-i împrumute sau să găsească un alt mod de a scăpa de ei. De asemenea, celebritățile care au o ascensiune prea rapidă pot fi trase înapoi pe pământ de forța gravitațională a propriei imagini de sine limitate. De fapt, există atât de multe celebrități care au un comportament autodistructiv, încât psihologii i-au dat un nume: sindromul Paradisului.

        Mai mult, ceea ce simți cu privire la tine influențează ceea ce simt ceilalți cu privire la tine. Deoarece 90% din ceea ce comunicăm se realizează în mod inconștient, oamenii din jurul tău răspund în mod constant limbajului trupului tău, tonului vocii tale şi semnalelor emoționale pe care le transmiți. Deși cuvintele pe care le folosești comunică mesaje pozitive, vei descoperi că transmiți un mesaj verbal şi un mesaj complet diferit prin limbajul trupului. Ideea este următoarea:

Screenshot_3

 

         În cartea sa The Mastery of Love, Don Miguel Ruiz face analogia cu atmosfera dintr-un restaurant unde se găsește hrană din belșug. Dacă cineva ar suna la ușă, Ți-ar oferi o pizza şi ți-ar cere în schimb să te abuzeze tot restul vieții tale, i-ai râde în nas. Dar dacă trăiești pe stradă şi n-ai, mai mâncat de câteva zile şi aceeași persoană ți-ar face aceeași ofertă, te-ai gândi să o accepți. în viață, ne mulțumim cu ceea ce credem că merităm: nu vom permite nimănui să abuzeze de noi mai mult decât o facem noi înșine.

 

Fragment din:

 O viata noua in 7 zile de Paul McKenna



Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.