Ads Top

7 Cărți pe care să le citești într-un weekend

7-Cărți-pe-care-să-le-citești-într-un-weekend
La sfârșit de săptămână, mulți și-ar dori să se relaxeze și să citească o carte bună. Dar îi descurajează ideea că multe cărți au un volum prea mare, care necesită mult timp. În continuare vă prezint 7 cărți care sunt ușor de citit și nu au un volum prea mare, dar care v-a lăsa o amprentă de neșters în inima ta.

 

Legea copiilor - Ian McEwan

Ian McEwan

Legea copiilor

     Romanul O iubeam are drept protagoniști o tânără, recent părăsita de soț, și pe socrul ei, care, încercând s-o ajute să depășească durerea momentului, o duce la casa lui de vacanță. Într-o lunga conversație nocturna, bărbatul îi mărturisește, neașteptat, marea sa dragoste secreta pentru o alta femeie, la care renunțase pentru a rămâne alături de familie, fără a se împacă însă niciodată cu gândul

Citește
o-iubeam-top-10_1_fullsize

Anna Gavalda

O iubeam

     Povestea tragică a unui băiețel de 9 ani, care își găsește un prieten bun dar ciudat, care cumva mereu este înfometat. Niciodată nu îl invită în vizită, ba mai mult, locuiește înconjurat de o sârmă ghimpată. Acești copii nu înțeleg ce se întâmplă în lumea cruntă a adulți, ei doar trăiesc în ea. O poveste profund emoțională care lasă o urmă adâncă și de durată în inima oricărui cititor.

Citește
soareci-si-oameni_1_fullsize

John Steinbeck

Șoareci și oameni

     Șoareci și oameni, unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuanțe parabolice despre prietenie și destin. Personajele centrale sunt doi lucrători sezonieri, George Milton, un tânăr inteligent și inimos, și Lennie Small, un uriaș naiv, cu o forță incontrolabila și o întârziere mentala ce îl face să semene cu un copil mare.

Citește
masenka_1_fullsize

Vladimir Nabokov

Masenka

     Povestea lui Lev Glebovici Ganin, un emigrant rus ce-și duce traiul într-o pensiune berlineza, unde descoperă că Masenka, prima sa iubită de mult pierdută, este de fapt soția plicticosului său vecin, Alexei Ivanovici Alfiorov, și că aceasta urmează să sosească in curând la Berlin. Ganin născocește un întreg scenariu în așteptarea Masenkai, despre care e convins că încă il iubește cu înflăcărare. .

Citește
oceanul-de-la-capatul-aleii_1_fullsize

Neil Gaiman

Oceanul de la capătul aleii

     Oceanul de la capătul aleii începe cu o sinucidere. Coincidență sau nu, acest fapt declanșează revenirea la viața a unei ființe dintr-o alta lume, o întruchipare a râului, care pune stăpânire pe familia puștiului de şapte ani.

    

Citește

925976

Peter Mayle

Un an bun

     Max își pierde locul de muncă și speră să plătească datoriile. Și dintr-o dată el moștenește vila cu vii de la unchiul său din Provence. Max merge acolo cu intenția de a vinde terenul repede. Cu toate acestea, viața locală devin pe gustul său, în afară de aceasta acum toate gândurile sale îi sunt la frumoasa și capricioasa Fanny.

Citește
939457

Gabriel Garcia Marquez

Colonelului n-are cine să-i scrie

     "Colonelului n-are cine să-i scrie" este povestea unui veteran scăpătat al Războiului de O Mie de Zile. Acesta încă nădăjduiește că-și va primi pensia care i-a fost promisă cu cincisprezece ani în urmă și, prin urmare, în fiecare vineri, merge la poștă. Acțiunea se petrece în perioada "Violenței", când în Columbia fusese instituită legea marțială. Colonelul și soția sa astmatică trăiesc în sărăcie, și-au pierdut fiul în timpul represiunii politice, nutrind speranța că vor putea vinde cocoșul de lupte rămas de la fiul lor.

Citește


Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.