10 seriale științifice care îți vor crește nivelul intelectual
1. Archetype Neurosis Libido (2011-2013)
Acest serial din 18 episoade este dedicat unui om de știință celebru care a lucrat în domeniul psihanalizei, un geniu nebun al fenomenelor de psihiatrie. Serialul reprezintă o explicație interesantă pentru misterele sufletului și cheia psihicului uman. De exemplu, puteți afla indicii și fenomene, precum 24 de personalități ale lui Billy Milligan, de asemenea puteți viziona un și șir interesant de experimente psihologice din istoria omenirii.
2. The Brain. A Secret History
Acest serial BBC te ajută să înțelegi mai bine secretele minții noastre. Aici puteți afla de ce în anumite situații, efectuăm o anumită acțiune; ceea ce ne motivează cu adevărat și modul în care conștiința noastră funcționează; dacă puteți controla gândurile și alte persoane.
3. Simon Schama’s Power of Art (2006)
Istoric de artă britanic Saymon Shama a creat Power of Art ca o serie de 8 documentare, fiecare din serii fiind dedicat pentru 8 artiști de geniu. Dar nu arată nicidecum ca o plimbare obositoare prin muzee: documentarul este foarte interesant și realist. Momente cu prezentatorul și schimbarea planurilor istorice oferă o adevărată experiență într-o anumită epocă spectatorilor. În rezultat avem în față un incredibil documentar informativ, care este cu siguranță merită să fie predat în școli.
4. Through the Wormhole (2010 — ...)
Serial al cărui prezentator este Morgan Freeman, pare să fie deja sortit succesului. Fiecare serie – este un fel de introspecție în jurul lumii în căutarea răspunsurilor la cele mai profunde mistere ale existenței și întrebările care au nedumerit întotdeauna omenirea. Un număr foarte mare de interviuri, exemple interesante și teorii, apoi încearcă să discrediteze învățăturile lui Einstein.
5. Into the Universe with Stephen Hawking (2010 — ...)
Când vine vorba de spațiu, nu se poate ignora opinia lui Stephen Hawking. În acest serial, geniul oferă răspunsuri la multe mistere ale universului, vorbește despre existența vieții extraterestre și modul în care ne putem înșela timpul. Chiar daca nu ai fost niciodată interesat de astronomie, după vizionarea serialului este imposibil să nu te îndrăgostești în univers și să nu dorești să se descoperi misterele acestuia. Dacă este posibil, este mai bine pentru a viziona un filmul în original, pentru că relatare este realizată de nimeni altul decât Benedict Cumberbatch.
6. Lost Worlds (2006–2007)
O serie de documentare „Lost Worlds“, dedicate misterelor istoriei lumii, de la Egiptul antic până la secretele buncăre nucleare al anilor 1950, de la istoria uimitoare a templelor până la civilizația pierdută. Un serial care garantează o seară interesantă.
7. The Supersizers Go... (2007–2009)
Renumitul critic de restaurante și actrița comediantă în fiecare număr nou sunt trimiși pentru a dramatiza epoca istorică Marea Britanie și să mănânce doar acele feluri de mâncare care au fost la acel moment. După fiecare experiment, participanții sunt examinați pentru a primi raport medical privind starea de sănătate. Să urmărești gătitul și consumul de alimente netradiționale (cum ar fi cap de berbec, un tort cu broaște, iahnie de 15 soiuri de carne, plăcinte de 30 cm în înălțime), pare a fi într-un fel foarte interesant.
8. Food Factory (2012)
Serie de programe de divertisment „Food Factory“, povestește despre modul în care, în realitate, sunt făcute alimentele noastre preferate: arata ceea ce se află în culise, ce ingredientele sunt și secretele maestrului în bucate culinare. P.S. nu viziona pe stomacul gol! ))
9. Stardust Lost In The Andes (1995–1996)
Seria de documentare dedicat evenimentelor din trecut care cauzează semne de întrebare multor generații. Fiecare episod spune povestea unui incident misterios: la prima vedere dispariții inexplicabile a oamenilor, expediții științifice și nave. Episoadele utilizate imagini documentare rare și documente necunoscute anterior.
10. Black Mirror (2011 — ...)
Ultimul și singurul spectacol de artă din colecția de seriale. Acest film vă provoacă să vă gândiți la tehnologiile moderne: consecințele, la ce pot duce sau a dus „oglindă neagră“. Aceasta este în fiecare casă, pe fiecare birou, în fiecare palmă - un ecran cu plasmă, ecranul computerului, ecranul smartphone-urilor. Această distopie a secolului XXI.
Vizionare Plăcută !
Niciun comentariu:
Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.