Ads Top

12 idei de afaceri pentru orașele mici care funcționează

Idei de afaceri pentru orase mici

Este puțin probabil ca locuitorii unor orașe mici să aprecieze exoticul. Dar vă vor fi sincer recunoscători pentru lucrurile de care au nevoie la prețuri accesibile.

A face afaceri într-un oraș cu o populație mai mică de 50 de mii de oameni nu este deloc la fel ca a face asta într-un milionar. Chiar și în etapa de planificare, trebuie să țineți cont de specificul local, care are argumentele pro și contra.


 Iată principalele:

💡 Putere de cumpărare redusă. Oamenii din orașe mai mici, în medie, câștigă mai puțin decât cei din ​​orașele mari. Este puțin probabil ca aceștea să procure produse de lux, sau alte bunuri mai „exotice”. Deci, un magazin de bijuterii de marcă, un restaurant vegan sau un frizer VIP cu o factură solidă riscă să nu-și găsească clienți.


💡 Probleme cu personal calificat. Acest lucru poate deveni o barieră în calea începerii unei afaceri de înaltă tehnologie: pur și simplu nu veți găsi specialiștii potriviți. Și nu va fi ușor să-i atrageți dintr-un oraș mai mare.


💡 Prag scăzut de investiții. Și acesta este un plus clar. Începerea unei afaceri într-un oraș mic este mai ieftină decât într-o metropolă, datorită costurilor scăzute ale chiriei, publicității și salariilor.


💡 Concurență redusă. Adesea este dificil sau chiar imposibil să cumperi bunurile și serviciile necesare într-un oraș mai mic. Trebuie să folosiți singura variantă sau chiar să vă deplasați la centrul comercial din apropiere. Și acest factor vă poate fi un atu.

După ce ați studiat în detaliu ce anume le lipsește locuitorilor orașului, veți putea ocupa o nișă goală și, în cele din urmă, vă puteți extinde afacerea la centrele raionale învecinate. Să începem prin a ne uita la câteva idei dovedite.



✔️ Shawarma

 Shawarma  este o opțiune preferată de gustare din mers. Pregătirea sa nu necesită abilități culinare speciale, iar prețul este acceptabil chiar și pentru persoanele cu venituri mici.

O gustare consistentă și fără pretenții este destul de capabilă să înlocuiască o masă completă și are o cerere constantă. Principalul lucru este să găsești un loc bun pentru poziționare. Poate fi o stație de autobuz, piață, parc. Cu toate acestea, datorită mobilității, puteți experimenta diferite locații și asigurați-vă că o găsiți pe cea mai profitabilă.


✔️ Pizzerie

Este greu de imaginat un fel de mâncare mai popular decât pizza. Se comandă atât pentru masa de prânz într-o zi a săptămânii, cât și pentru masa festivă. Chiar dacă în oraș există deja o unitate specializată în acest preparat, datorită cererii mari, veți putea să vă găsiți clientela.


Această afacere are mai multe formate. Cea mai profitabilă este livrarea pizza. Nu este nevoie să deschideți un punct de vânzare cu amănuntul: luați comenzi prin telefon sau pe Internet și aduceți comanda acasă. A doua opțiune este o mini cafenea cu câteva mese unde poți lua masa.


Al treilea format - o pizzerie cu drepturi depline - necesită investiții serioase și experiență în industria restaurantelor. Dar jocul merită efortul: într-un oraș mic, o astfel de unitate de catering poate deveni un loc preferat pentru vacanțele în familie, pentru sărbătorirea zilelor de naștere și a sărbătorilor.


✔️ Mini brutărie

Pe lângă pâinea tradițională, o astfel de brutărie poate oferi clienților pâine pita, baghete, prăjituri plate, chifle, covrigi, plăcinte cu o mare varietate de umpluturi. Iar cea mai bună reclamă va fi aroma produselor proaspete de panificație. Amintiți-vă însă că aceste produse au o durată de valabilitate foarte scurtă. Ar trebui să fie epuizat instantaneu, deci este important să alegeți un loc garantat cu un flux mare de oameni.


✔️ Atelier de reparații

Datorită salariilor mici, locuitorii orașelor mici nu se grăbesc să ducă lucrurile sparte la grămada de gunoi. De obicei, este mai ieftin să le remediați decât să cumpărați altele noi. Prin urmare, atelierele pentru repararea echipamentelor, hainelor și încălțămintei, precum și furnizarea de servicii pentru transportarea mobilierului tapițat promit un profit garantat.


✔️ Atelier de realizare a cheilor

Această afacere nu necesită investiție scumpă, dar veți avea nevoie de abilitățile unui producător de instrumente pentru a îndeplini comenzile calitativ.


Este recomandat să alegeți un loc aglomerat pentru deschidere: lângă o stație de transport public, pe teritoriul unei piețe sau a unui supermarket. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu există ateliere în cartier care să ofere servicii similare. Cu toate acestea, puteți încerca să atrageți clientela cu prețuri favorabile sau servicii mai rapide.


✔️  Grindery

Contrar credinței populare, serviciile de ascuțire sunt necesare nu numai pentru femeile singure. De asemenea, sunt ușor de utilizat de bărbații care doresc să prelungească durata de viață a cuțitelor, burghiilor, topoarelor și ferăstrăului.


Alți clienți potențiali includ saloane de coafură și unghii, cafenele și cantine, precum și orice industrie în care sunt utilizate instrumente de tăiere. În același timp, concurența pe piață este relativ scăzută, iar în multe orașe nu există deloc un astfel de serviciu.


✔️ Magazin second-hand

În magazinele de mâna a doua, hainele sunt adesea de o calitate mai bună decât cele de pe piață. Și, în același timp, chiar și pensionarii își pot permite. În plus față de un magazin staționar, puteți lua în considerare opțiunea de comerț în teritoriu, în cele mai apropiate sate și orașe. Este important să creați un program clar și să îl urmați, astfel încât clienții dvs. să știe când să vă aștepte.


✔️ Mic club de fitness

Ideile unui stil de viață sănătos au pătruns chiar și în cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Dar nu toate sunt acoperite de serviciile corespunzătoare. Un club de fitness confortabil, cu un abonament la un preț accesibil și instructori competenți, poate atrage o mulțime de clienți. Mai ales dacă sala de sport este singura pe o arie de mai mulți kilometri.


✔️ Salon de înfrumusețare cu prețuri mici

Chiar și bărbații cheltuiesc uneori bani pe o tunsoare. Iar femeile - indiferent de locul în care trăiesc - sunt și mai pregătite să investească în manichiură, sprâncene îngrijite, machiaj și coafură la modă. O sursă suplimentară de venit poate fi vânzarea de produse cosmetice profesionale, greu de găsit în orașele mici.


✔️ Loc de divertisment pentru copii

În orașele mici, nu există multe opțiuni de divertisment pentru copii. Parcurile de distracții nu sunt peste tot. Puteți umple această nișă deschizând un punct de închiriere de mini-mașini sau mini-trambulină într-un parc sau piața orașului. Pentru o astfel de afacere, nu este nevoie să aveți cunoștințe specifice. Iar veniturile vor fi mai mari dacă aveți un camion pe care puteți transporta echipamente.


✔️ Magazin de articole pentru copii

Tot ce are legătură cu copiii este în căutare. Studiați ofertele concurenților și aflați ce lipsesc părinților locali. Poate că acestea sunt haine pentru copii cu vârsta de până la doi ani sau jucării educative. Este mai bine dacă magazinul dvs. prezintă mai multe grupuri de produse, inclusiv cele mai populare - scutece, mâncare pentru bebeluși. Excludeți articolele scumpe de marcă sau oferiți livrarea lor exclusiv la comandă.


✔️ Cursuri de engleză pentru copii și adolescenți

Părinții cărora le pasă de educația copiilor lor înțeleg importanța limbii engleze. În școli pe acest subiect există acum mari probleme - chiar și în orașele cu o populație de peste un milion. Cursurile amplasate convenabil vor ajuta la completarea lacunelor educaționale și vor oferi, de asemenea, venituri suplimentare profesorilor.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.