„Pastila anti-depresie”
Nu ești ceea ce crezi că ești;
ci ceea ce crezi, asta ești.
Norman Vincent Peale
Ți s-a întâmplat vreodată să ai zile când te simți la pământ, când nu vrei sau nu ai energia de a te trezi dimineața? Când totul în jurul tău ți se pare trist și mohorât? Când îți imaginezi viitorul întunecat și te întrebi: „De ce eu ?”, „Care este sensul să mai continui?”, „De ce să mă mai obosesc?”, „Nimeni nu înțelege și nimănui nu-i pasă”. Dacă da, probabil ești deprimat !
Să nu subapreciezi niciodată puterea distructivă a depresiei. Este o stare de spirit copleșitoare și extrem de puternică, ce poate produce haos dacă nu este controlată și care a dus la tragedii, deseori și moarte.
Dacă în continuare crezi că îți voi propune o pastilă magică sau o rețetă nouă de medicamente care tratează depresia atunci oprește-te aici, nu e ceia ce cauți. Totuși dacă te-ai decis să riști să citești în continuare atunci citește cu atenție până la urmă.
Depresia nu este asemenea unei boli care se poate răspândi sau asemenea unui virus pe care îl poți lua. Nu apare din senin precum o fantomă în întuneric și te atacă fără a te avertiza. Chiar dacă ești de acord sau nu, tu ești cel care o provoacă!
Tu determini depresia și celelalte rezultate pe care le ai în viață, prin gândurile pe care le ai, prin comportamentul tău și prin acțiunile pe care le întreprinzi. Nu se întâmplă altfel.
Adu-ți aminte că tu ești ceea ce gândești și că, într-un final, gândurile tale sun cele care îți construiesc viața. Dacă ai gânduri triste, vei fi trist. Dacă vei avea gânduri entuziaste și pline de motivație, și tu vei fi entuziasmat și motivat. Așadar, dacă gândurile tale vor fi deprimate, tu vei deprimat. Ceea ce gândești are o importanță vitală în a determina cine ești, ci și cum ești.
Fie că ai pierdut bani, ai accidentat Mercedesul vecinului, te-a părăsit iubita/iubitul, ori nu ai susținut examenul sau ți-a ars casa, adu-ți aminte că nu aceste lucruri sunt cele care te fac să fii deprimat; modul în care le percepi tu este cel care te deprimă , tu alegi să fii deprimat. Cu alte cuvinte, totul depinde de modul în care tu interpretezi situația.
Dacă încă nu te-ai convins că totul depinde de modul în care tu interpretezi situația, îți propun un scurt experiment.
„ Spune la 10 oameni diferiți de vârstă, sex, statut precum că în curând va veni sfârșitul lumii. Unii vor râde, alții vor fi deprimați, cineva va fi indiferent, alții se vor speria. Așadar răspunsurile lor îți vor demonstra că anume ei și subconștientul lor vor alege să determine stare în care aleg să fie.”
Prin urmare situația se află în mâinile noastre, ori alegem să fim deprimați, ori alegem să fim puternici. Iar cel mai culminant lucru este că oricare ar fi alegerea noastră situația nu se va schimba. Alegem depresia Mercedesul accidentat va rămâne, și examenul nesusținut.
Secretul pentru a scăpa din depresie este „acțiunea”. Trebuie să acționezi fie pentru a evita, fie pentru a scăpa de ea, dacă există deja.
Da depresia este reală, nu putem nega acest fapt. Iar înainte de a învinge-o, trebuie să recunoaștem că există.
„Doi oameni s-au uitat prin gratiile închisorii:
Unul a văzut noroiul, celălalt a văzut stelele ”
Dale Carnegie
Să învățăm să acționă, să lăsăm depresia pentru altcineva și profitând la maximum de situație să reușim chiar și atunci când lucrurile par a fi împotriva noastră. Gândește ce poți învăța din acest eveniment nefavorabil?! Cum ai putea să îmbunătăți situația actuală.
În continuare te invit să afli cum viața nu a fost deloc generoasă cu Dale Berman și totuși a reușit, în ciuda acestui fapt. Ar fi fost ușor să spună „De ce eu? Renunț !” și să-și plângă de milă.
Dale luptă cu cancerul de peste 12 ani. În 1985, a fost diagnosticată cu cancer la sân. I-au fost extirpați ambii sâni. Peste câțiva ani, cancerul a reizbucnit și radioterapia a fost atunci soluția.
Apoi cancerul și-a arătat din nou hidosul chip sub formă unor noduli la subraț, care i-au fost extirpați. După o perioadă de remisie, când ea a crezut că învinse în sfârșit boala, ea a reizbucnit în octombrie 1997. De această dată, a fost o formă mai gravă decât înainte, sub forma cancerului la plămâni.
Dale a refuzat să renunțe la luptă și nu și-a plâns de milă nici măcar odată. În tot timpul în care s-a luptat cu cancerul, ea nu i-a învinovățit pentru situația ei pe ceilalți și nici nu s-a plâns de circumstanțe. În schimb, ea a fost mereu veselă, a avut o atitudine pozitivă și a fost hotărâtă să învingă.
Ea spunea: „Mintea este un lucru minunat, pentru că, atunci când corpul tău înnebunește, îți spune că renunțarea nu este o soluție și că poți învinge.” Dale a continuat: „Înveți să trăiești în fiecare zi, să apreciezi fiecare moment și să nu consideri niciodată că ți se cuvine de drept ceea ce ai.”
Ea a reușit să-și păstreze cumpătul și nu-și plânge niciodată de milă. Puterea, curajul și dragostea sa ne vor uimi mereu. Aceasta este a patra oară când ea se confruntă cu teama boala și nu vrea să o lase să învingă. Cu siguranță, este o luptă pe care o poartă mai ales minte ei. Pur și simplu, mintea ei nu-i permite corpului să cedeze și, prin optimism și conștiința propriei valori, ea luptă împotriva cancerului cu toate puterile. Medicamentele pot ajuta, dar și atitudinea pacientului este extrem de importantă, mai ales în cazul bolilor atât de grave.
La 5 luni după diagnosticare, Dale a fost testată din nou și doctorii au fost uimiți să constate că nu mai prezintă nici urmă de cancer.
În cele din urmă, îndepărtează tot - amintiri, gânduri și experiențe care ar putea să-ți submineze gândurile bune despre tine și despre viață ta în general. În schimb, încearcă mereu să te înconjori de oameni pozitivi, să gândești doar pozitiv, să-ți aduci aminte numai de lucruri bune să te concentrezi asupra direcției pe care îți dorești să urmezi în viață.
Următorul clip video te va ajuta să primești și să înțelegi ceia ce doar puțini ajung să-și dea seama vreodată.
E o lecție pentru toată viața înainte.
Niciun comentariu:
Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.