Ads Top

Cum iti dai seama ca o femeie/fata este interesata de tine (semne)

Femeile pot emite o gamă largă de semnale de abordare —unele în grupuri altele individuale.
Printre ele se numără:

Semnale de abordare


 PRIVIREA FUGARĂ. O femeie care este atrasă de un bărbat va privi uneori la el în partea opusă a camerei până când îi va atrage privirea. Când se întâmplă acest lucru, se poate folosi fie de frecvența, fie de durata contactului vizual pentru a-i transmite acordul ei.
Poate folosi frecvența susținându-i privirea o secundă sau două şi apoi întorcând ușor capul şi ochii dar nu atât de mult încât să pară că evită interacțiunea. Apoi, când bărbatul continuă să o privească, ea întoarce din nou capul şi ochii spre el şi repetă ciclul. Monika Moore susţine că de obicei este nevoie de trei priviri fugare pentru a transmite bărbatului mesajul.

FIXAREA PRIVIRII. în loc să folosească mai multe priviri fugare o femeie poate arăta unui bărbat că este abordabilă susținându-i privirea puțin mai mult decât ar face-o în alte circumstanțe. Când privirea noastră traversează o cameră aglomerată şi întâlnește din întâmplare privirea unui străin, de obicei după o secundă sau două privim deja în altă parte.
Acest lucru ne permite să ne detașăm înainte de a sugera că am putea dori să continuăm interacțiunea. Fixându-şi privirea pe un bărbat şi susținând-o mai mult decât în mod normal, o femeie îi arată bărbatului că este pregătită să treacă la etapa următoare.

FLUTURAREA GENELOR. Când o femeie surprinde privirea unui bărbat atrăgător de obicei îi poate reține atenția în continuare printr-o mișcare a genelor. Pleoapele superioare se ridică foarte puțin şi numai pentru o fracțiune de secundă pentru ca gestul să rămână aproape imperceptibil şi evident numai pentru persoana căreia îi este adresat.
       Această ridicare ușoară a pleoapelor superioare va determina uneori şi ridicarea sprâncenelor, dar ochii şi nu sprâncenele sunt cei care transmit semnalul real. Deschizând ochii în acest fel o femeie îi arată bărbatului că el este persoana pe care o privește. Acest gest transformă în acelaşi timp semnalul într-o întrebare — îi lasă bărbatului sentimentul că femeia îl întreabă: „Şi acum ce facem?"


SCUTURAREA PĂRULUI. Când a surprins privirea unui bărbat, femeia își scutură uneori părul pentru a-i arăta că este abordabilă. Poate face acest gest plimbându-şi mâna prin păr sau
mișcând capul astfel încât părul să se miște la rândul lui şi să ia o altă poziție. Aceste acțiuni sunt şi un fel de indicator al tinereții pentru că numai femeile tinere au părul moale şi flexibil şi îl pot scutura sau rearanja într-o manieră credibilă.
       Pe măsură ce femeile îmbătrânesc părul devine mai puțin flexibil şi scuturarea lui devine un gest mai puțin eficient. Cu toate acestea deseori vedem femei date cu fixativ sau cu părul foarte scurt scuturând capul când întâlnesc un bărbat care le place.


ŢUGUIEREA BUZELOR. O femeie poate arăta că este abordabilă uitându-se la un bărbat şi țuguindu-şi buzele. Ea poate transmite acelaşi mesaj umezindu-şi buzele sau trecând limba
peste ele. Aceste gesturi atrag atenția asupra unei trăsături distinctive a fiziologiei feminine — faptul că femeile au buze mai groase decât bărbații. Când băieții intră în pubertate, corpul lor este asaltat de testosteron. Aceasta stimulează dezvoltarea maxilarului.
      Fețele fetițelor rămân însă foarte asemănătoare cu ale copiilor în aceeași perioadă. Totuși creșterea nivelului de estrogen descurajează dezvoltarea oaselor faciale şi duce în schimb la o îngroșare a buzelor.        

       După pubertate, buzele pline devin o trăsătură a dimorfismului sexual. Prin urmare, când o femeie își împinge buzele în față sau le umezește cu limba atrage automat atenția asupra unei caracteristici sexuale secundare dar şi asupra faptului că atunci când oamenii sunt excitați sângele invadează buzele lor care își măresc volumul. Un efect similar îl are desigur rujul de buze roșu. Când aceste gesturi au ca țintă un bărbat, ele constituie de obicei o invitație.
       Totuși este foarte important ca ele să fie subtile şi foarte rapide pentru că, deși femeia poate dori ca bărbatul să știe că este abordabilă, nu vrea ca el să creadă că este o pradă ușoară.


ZÂMBETUL. Când o femeie vrea să invite un străin să se apropie de ea, semnalul cel mai probabil va fi zâmbetul — de obicei, un zâmbet care se limitează la zona gurii.
Este foarte puțin probabil ca în aceste condiții femeia să îi adreseze un zâmbet total, plin, în parte pentru că acest tip de zâmbet tinde să fie rezervat prietenilor şi cunoștințelor. Astfel se respectă principiul conform căruia, pentru a fi eficient, un indicator al accesibilității trebuie să aibă o intensitate redusă.
      Acest lucru este valabil pentru zâmbete, ca şi pentru mișcările capului, ochilor şi buzelor. Este foarte puțin probabil ca un zâmbet larg, schimbat de două persoane străine, să fie interpretat ca o invitație; mai curând va fi interpretat ca un semn de recunoaștere.
      Acelaşi lucru se întâmplă şi cu privirile prea insistente, împingerea exagerată a buzelor în față sau o mișcare bruscă de aranjare a părului — pentru că nu sunt gesturi reținute este mult mai probabil să fie considerate glume decât invitații sincere.Cartea Gesturilor Peter Collett
Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.