11 sfaturi pentru a trece mai ușor peste o despărțire
Despărțirea - o etapă din viață de care au parte mulți din noi. Supărarea, frustrarea și tristețea – par a fi stări ce nu pot fi evitate, dar putem reduce intensitatea lor și durata acestora.
Uneori, durerea de după despărțire este atât de puternică încât suntem gata să recunoaștem vina pentru tot ceea ce sa întâmplat și să cerem o a doua șansă. Dacă sunteți la câteva secunde de la acest pas, întrebați-vă: „Într-adevăr am nevoie de această persoană, sau doar doar îmi lipsește partenerul/partenera?“. Ca să înțelegi mai bine cum stau lucrurile, întocmește 2 liste cu bune și rele, apoi compară care este mai lungă. Într-o listă scrie toate caracteristicile personale ale fostului/fostei. În cealaltă listă – lucrurile neplăcute, în opinia dumneavoastră, consecințele de viață fără un partener.
Nu contează cât de greu ți-a fost, depune toate eforturile pentru ați asigura 30 de zile fără apeluri telefonice sau mesaje către fostul/fosta. În cazul în care apare o nevoie urgentă de a lua sau de a transmite obiecte personale - apelați ajutorul prietenilor. Doar în așa mod se poate restabili rapid starea emoțională și să nu fi prins în consecințele despărțirii.
Pe baza unei iubirii și a altor circumstanțe care pot conecta doi oameni într-un cuplu, se dezvoltă și o necesitate a unui partener în altul. Și dacă relația sa încheiat, înseamnă că această necesitate a dispărut. Asta este, deja nu mai sunteți o necesitate pentru partener. Poate este mai dificil de recunoscut chiar decât că iubirea a dispărut. Dar tocmai realizarea acestui fapt, a face pasul următor - veți înțelege că nu aveți nevoie de cineva care nu are nevoie de tine.
Studiile confirmă faptul procesul de a dărui îl face pe cel care dăruiește mai fericit. În plus, prin a dărui cuiva ceva util și necesar, va dispărea sentimentul precum că sunteți inutil/ă, iar acest lucru este, probabil, argumentul cel necesar în acest moment. Ce și cui să dăruiești? Amintiți-vă, ce își dorește foarte mult cel mai bun prieten sau o rudă apropiată. Mai mult ca atât – fă ordine în dulapul și dăruiește lucruri pe care nu le utilizați. Prin urmare, nu doar vei face fericit pe cineva, dar, de asemenea, îți vei umple timpul liber.
Uneori se pare că răzbunarea - singurul lucru care va face pe fostul/fosta să înțeleagă suferința cu care vă confruntați vina lui/ei. Chiar nu se merită – și nu din principii morale sau datorită faptului că, în viitor, ai putea regreta acțiunile tale. Scopul tău acum este să dezvolți o atitudine indiferentă față de această situația, însă gândul la răzbunare va amplifica emoțiile și stările, făcând mai mult rău în primul rând dvs.
A pleca imediat într-o călătorie nu dă mereu roade. Da, există și riscul ca să nu te poți bucura în totalitate de farmecul călătoriei din cauza stării emoționale. Însă prin planificarea viitoarei vacanțe, vei fi distras, în primul rând, de la gânduri inutile. În al doilea rând, oamenii de știință au demonstrat că, chiar și gânduri simple despre viitoarea călătoria ne face mai fericiți.
Nu este nevoie să te forței să zâmbești. Lăsați profesioniștii vă ajute. Mergi la un spectacol cu un actor de comedie iubit, urmăriți oamenii amuzanți de pe rețelele sociale. O glumă bună, dacă nu primul, atunci a doua sau a treia oară va provoca chiar și un zâmbet de om trist. O glumă bună, dacă nu din prima, a doua sau a treia oară – va reuși să facă să râdă chiar și cel mai trist om.
Începe să alergi, dansezi sau fă box. Această din urmă este bine venită pentru că vă poate oferi o descărcare a emoțiilor negative. Creșterea efortului fizic cu siguranță va fi vizibil pozitiv și la aspectul dumneavoastră exterior, ca urmare va spori stima de sine, care a devenit extrem de vulnerabilă după despărțire. În plus, orice fel de activitate fizică duce la producerea de endorfine - același „hormon al fericirii“
Să explici apropiaților ce s-a întâmplat – reprezintă o etapă neplăcută a despărțirii. Este binevenit o explicație neutră despre cele întâmplate, deoarece remarcile murdare despre fostul/fosta vă vor discredita în primul rând pe dumneavoastră. Poate că ai dori să spui totul fără a alege cuvintele și controla emoțiile. Asigura-te atunci că o faci în prezența unei persoane foarte apropiate, și chiar mai bine la psiholog.
Poate cel mai dificil și totuși cea mai importantă etapă. Iată ce trebuie să știți:
- Aproape totul are proprietatea de a începe și a sfârși, inclusiv relația. Pur și simplu acceptă acest lucru precum accepți că după primăvară urmează vara.
- Relația nu poate fi singura misiune a vieții tale. Un om singur, de asemenea, poate fi fericit.
- Amintirile despre cât de minunat a fost cu fosta/fostul, în mare măsură sunt iluzorii. Dacă într-adevăr ar fi fost atât de ideal, relația nu s-ar fi încheiat.
- Nu contează cine este de vina pentru despărțire. Însă, cel mai probabil, nimeni nu este de vina, pur si simplu nu vă potriviți împreună.
Cumpărați sau confecționați singuri un semn „STOP“. Puneți-l în locul în care de cele mai multe ori vă vin gândurile din trecut. Tot în acest loc puteți adăuga și lista de mai sus. De fiecare dată, când simțiți nevoia de a vă plânge. Privește semnul și recitește lista cu lucruri pe care trebuie să le conștientizezi. Aceasta nu te ajută să dispară complet gândurile distructive, dar să îți plângi de milă lângă semnul „STOP” va fi mult mai greu
Niciun comentariu:
Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.