10 trucuri ascunse care ne fac să cheltuim mai mult
Cât de des venind la mall sau supermarket, faci achiziții inutile? Probabil destul de des. Cu toate acestea, puțini oameni cred că suntem de fapt forțați să cumpăram ceva ce nu am avea de gând, folosind o varietate de trucuri.
1. Casa de marcat inconfortabile
Mai mult de 60% din persoane adaugă în coș cumpărături inutile în timpul așteptării rândului la casele de marcat. Pentru a nu lasă cumpărătorului posibilitatea de a abandona cumpărăturile spontane, zonele de la casele de marcat sunt aranjate astfel încât posibilitatea de a pune un lucru inutil este practic garantată.
2. Odihnă fără odihnă
Cea mai mare parte din centrele comerciale posedă o zonă specială pentru a face o pauză, a servi masa pentru a vă reîmprospăta, și apoi să continuați cumpărăturile. Cu toate acestea, să petreci mult timp pentru a manca, este imposibil din diferite motive: mobilier inconfortabil, distanța mică între mese, zgomotul și ecoul își fac treaba. Acest lucru ajută centre comerciale să rețină clienții pentru o lungă perioadă de timp, și totodată asigură un flux constant de vizitatori mereu în schimbare.
3. Fără geamuri și ceasuri
Toată lumea știe că în cazinouri nu există nici ceasuri și nici ferestre: acest lucru se face pentru ca oamenii să își piardă simțul realității și cât mult timp (a se citi bani) să piardă în acel loc. Pe aceleași principiu funcționează și centre de comerciale, în care nu există nici un ceas, iar ferestrele chiar dacă există, le întâlnim extrem de rar.
4. Magazine confortabile
Toate pasajele din centrele comerciale sunt luminoase, și din difuzoare se aude muzica destul de tare. În plus, gresia reflectă perfect lumină, sporind efectul. Dar este suficient să intrăm în magazin, ca la intrare să călcam pe o suprafață mai puțin dură, lumina mai plăcută iar muzica mai calmă și plăcută. Toate acestea creează un sentiment de confort și te face să rămâi cât mai mult timp în magazin.
5. Oglinzi „viclene” în camerele de probă
Este trist, dar oglinzile din camerele de probă sunt realizate în așa fel încât să arătăm mai zvelt, bronzat și înalți. De exemplu, în unele magazine în oglindă lenjeriei albe i se adaugă o nuanță de culoare roz, prin care pielea arata mai bronzată. Aceasta ajută perfect pentru a crește vânzările: practica a demonstrat că cu cât mai mult ne pe plac într-un fel sau altul hainele pe care le probăm, cu atât mai probabil vom procura acele haine.
6. Rearanjarea produselor
Dacă o persoană, o perioadă lungă de timp merge la cumpărături în același magazin, el deja va ști exact unde se află un anumit produs, în mod constant de fiecare dată se duce la el, trecând pe lângă alte vitrine fără a le examina. După schimbul de locație a unui produs, aproape toate produsele își vor schimba locația, iar cumpărătorul trebuie să examineze mai multe rafturi pentru a găsi produsul potrivit și a umple coșul cumpărând mai mult.
7. Iluminare gândită
Este cunoscut faptul că cele mai vândute banane sunt cele de culoarea galbenă aprinsă. Acestă regulă funcționează perfect și în cazul altor fructe sau legume. Problema cu fructele și legumele care au o culoare nepotrivită se rezolvă imediat cu o iluminare potrivită asupra produsului, care are puterea de a face orice produs mult mai atractiv.
8. Cererea artificială
Să luăm, de exemplu, rafturile cu o varietate de sucuri. Ai observat vreodată că în unele locuri de pe rafturi sunt aproape goale? Noi credem că acest produs este atât de bun încât se bucură de o cerere atât de mare, așa că, credem că ne este necesar și nou. Din păcate, de regulă, muncitori creează acest loc gol, creând aspectul unei cereri mari pentru produsul respectiv.
9. Manipularea neîncrederii în sine
Oglinzile din magazine amplasate înafara locurilor de probă, joacă un rol important în vânzări. În cazul în care o persoană nesigură pe sine și nemulțumită de felul cum arată, mereu își vede propria reflecție în oglinzi, aceasta are tendința de ai aminti despre problemele cu care se confruntă. Aceasta tehnica este de fapt îl forțează să aleagă ceva nou, care o va ajuta la îmbunătățirea aspectului exterior.
10. Jocul contrastului
Să presupunem, că pe aceeași parte a raftului se află 2 fierbătoare de apă cu caracteristici similare. Dar unul dintre ele este în valoare de 500 roni, iar celălalt - 699 roni. Vânzările fierbătorului „ieftin“ sunt în creștere mare, însă atenția pentru cel scump, va rămâne practic neobservată. De ce astfel? Simplu, atunci când facem cumpărături de fapt nu ne gândim la valoarea reală a lucrurilor, ci la faptul că vom face o afacere foarte bună.
Niciun comentariu:
Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.