Ads Top

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?



 Mai întâi de toate: din ce este făcută guma de mestecat? 

Inițial, guma de mestecat a fost făcută din latex natural, numit chicle. Acesta a fost obținut din seva copacului sapodilla. Mai târziu, au învățat să sintetizeze latex artificial, care nu diferă în proprietăți de cel natural. O astfel de substanță devine moale în gură, dar se întărește la temperatura camerei sau la răcire.

Compoziția exactă a oricărei gume de mestecat este un secret comercial și nu este dezvăluită de producători. Se știe doar că la latex se adaugă un anumit tip de ceară și elastomeri pentru consistența necesară. Iar aromele și zahărul sau înlocuitorii săi dau gumii un gust plăcut.

De unde a apărut mitul că guma de mestecat rămâne în organism timp de 7 ani?

Nici cauciucul artificial, nici cel natural nu sunt digerate. De aceea, pe ambalaj este scris că nu trebuie să înghițiți guma. Probabil astfel a apărut mitul că guma de mestecat poate rămâne în organism timp de 7 ani și poate duce la consecințe neplacute. De fapt, acest lucru nu este adevărat.

Ce se întâmplă cu adevărat cu guma de mestecat?

Aceasta ajunge în stomac și din acolo - în intestinul subțire. Acolo sunt absorbite îndulcitorii din gumă. Partea nedigerată trece mai departe, în intestinul gros și părăsește organismul în mod natural.

Cât timp durează până când guma de mestecat iese din organism?

Totul depinde de caracteristicile individuale ale digestiei. Dar, de obicei, mâncarea are nevoie de aproximativ 6-8 ore pentru a trece prin stomac și intestinul subțire și 36 de ore pentru a depăși intestinul gros. Prin urmare, guma este complet eliminată în 2-5 zile.

Când să este cazul să vă adresati unui medic?

Dacă o persoană a înghițit accidental gumă de mestecat, nu este nevoie de asistență medicală. Va trebui să vedeți un terapeut sau chirurg dacă au fost mâncate multe gume odată sau dacă împreună cu ele au intrat alte obiecte în stomac. De exemplu, monede sau semințe necurățate. O astfel de combinație poate bloca tractul digestiv și poate provoca obstrucție esofagiană sau intestinală.

Cel mai adesea, copiii înghit obiecte mici. Prin urmare, medicii nu recomandă să dați gumă de mestecat copiilor care nu înțeleg că nu trebuie să o mâncați. De obicei, până la vârsta de 5 ani, copilul vede deja diferența dintre bomboane și gumă.

Niciun comentariu:

Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.

Descopera-tee Ⓒ. Un produs Blogger.