Eu sunt. Eu vreau.
Perseverenţa este expresia dorinţei tale de-a învinge, de-a / câştiga, de-a supravieţui, de-a reuşi în ceea ce încerci să realizezi. Voinţa ta este expresia curentă a egoului - percepţia propriei individualităţi. Este acea forţă intangibilă, şi cu toate acestea reală, care se exprimă în fiinţa ta sub forma lui „ eu ". Egoul tău, sau eul, se manifestă pe două niveluri.
Primul nivel se exprimă prin verbul „Eu sunt"; este afirmaţia faptului că exişti, că eşti real. Al doilea nivel se exprimă prin verbul „Eu vreau "; este manifestarea dorinţei şi a hotărârii tale de a acţiona. „Eu vreau " reprezintă expresia Forţei Vieţii în fiinţa ta.
Voinţa îţi oferă puterea de a persevera atunci când aparenţele arată că nu poţi învinge.
„ Când te găseşti la strâmtoare şi totul pare a fi împotriva ta, când ţi se pare că nu mai rezişti nici măcar un minut, să nu te dai bătut; căci acela este tocmai locul de unde calea ta începe să se lărgească şi pasul să-ţi fie lin. "
- Harriet Beecher Stowe
„Omul este mai mic ori mai mare, după cum îi este voinţa."
- Johann Schiller
De ce renunţă oamenii, de ce se dau bătuţi?
Oamenii renunţă sau se dau bătuţi pentru că nu au VOINŢA să învingă. Nu cred în ei înşişi, nu cred în Dumnezeu, nu cred în propriile puteri. Îşi pierd speranţa şi abandonează atunci când dau de greu, când întâlnesc obstacole în calea lor către succes. Se poate ca aceea să nu fie prima greutate sau piedică în cale, se poate să fi depăşit între timp câteva momente dificile. Dar mai devreme sau mai târziu, dacă VOINŢA este slabă, ei renunţă şi se recunosc învinşi - lucru care de obicei se întâmplă atunci când mai aveau doar un pas până la obţinerea victoriei.
„ Cei perseverenţi îşi încep călătoria spre succes de acolo de unde alţii au sfârşit prin a eşua. "
- Edward Eggleston
Cei care înving nu abandonează niciodată,
cei care abandonează nu înving niciodată.
Condiţiile potrivnice ar trebui să te motiveze să încerci din nou, cu mai multă forţă şi mai multă inteligenţă. Să te vezi pe tine mai mare decât lucrurile care îţi blochează calea, mai puternic decât obstacolele cu care te confrunţi. Dacă vei transforma stâncile din calea ta în trepte pe care să urci către oportunităţi din ce în ce mai importante, vei ajunge pe culmile victoriei, succesului şi împlinirii personale.
„ Victoria aparţine celor mai perseverenţi. "
-Napoleon
Ceea ce te stânjeneşte şi te blochează nu este obstacolul în sine, ci modul cum încerci să-l depăşeşti. Treci mai departe, ridică-te deasupra aparenţei că ai pierdut; astfel se dezvoltă în
tine credinţa şi puterea de a găsi o cale acolo unde pare să nu fie niciuna, de a face ceea ce părea cu neputinţă de făcut.
„Fără muncă susţinută, nu există creştere.
Fără creştere, nu există victorie."
„Virtutea constă în luptă, nu în trofeul final."
- Richard Mifaies
Cele 12 legi universale ale succesului de Herbert Harris
Niciun comentariu:
Mesajele ce vor conţine conţinut vulgar, atacuri la persoane sau spam vor fi cenzurate.